maanantai 31. maaliskuuta 2014

59 # Ympyrällä ratsastamista

Taas on vähän laiskottanut, enkä ole jaksanut (enkä ehtinytkään) tänne bloginkaan puolelle kirjoitella... Oon ollut nyt muutenkin aika sairaana, tai no, kurkku ja pää kipeänä. Mutta tosiaan, Baronilla on menty tuon jumppasarja-hyppykertani jälkeen vain ja ainoastaan koulua, itse olen käynyt vain kerran. Elli, Ulla ja Reetta on ponia siis liikutellut pääasiassa.

Eilen ratsastelin Baronilla kentällä normaalisti, koulua menin. Venla tuli mukaani kuvaamaan. Mentiin tallille joskus kuuden aikaan, ja alettiin heti taas siivoamaan karsinaa. Sitten laitettiin purut, ruuat, heinät, sekä vedet. Niissä kesti aika kauan, mutta ihme kyllä, ulkona ei ollut vieläkään yhtään pimeää!

Tallitöiden jälkeen haettiin poni sisälle, se oli tosi kiltisti. Hoidettiin se karsinassa. Harjailin sen siis tosi nopeasti vain pölyharjalla läpi, sekä laitoin satulan, ratsastusloimen, ja suitset sille, en jaksanut laittaa suojia, kun muutenkin ihan koulua mentiin. Poni oli ihan kiltisti, vähän vain luimisteli. Varustuksenkin jälkeen lähdimme kentälle.

Kentällä menin 5-10 minuutin alkukäynnit, ja siirryin raviin. Poni oli ravissa alussa vähän laiska, mutta sitten se innostui enemmänkin, ja siirryin "pelottavan päädyn" pääty-ympyrälle ratsastamaan. Ravasin tosi kauan, jonka jälkeen otin käyntitauon, ja aloin laukkaamaan. Bee pidenteli hienosti laukan jälkeen aina ravissa! Pari kertaa se myöskin jotain pelleili, mutta ei se haitannut.

Menin myöskin harjoitusravissa jonkun verran ja taivuttelin ponia hieman. Laukkapätkien jälkeen aloin taas ravailla, ja menin siinä samalla nopeat loppuverkatkin, ja vielä nopeammat loppukäynnit!
Hoidettiin poni taas tallissa ripeästi, sekä annettiin sille iltaruuat, ja tehtiin jotain temppuja sen kanssa.




















2 kommenttia: