sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

43 # Maneesilla pitkästä aikaa!

Käytiin siis tänään äitin & Ismon kans maneesissa, ratsastettiin siis sinne maaston kautta. Mentiin tallille joskus kaksikymmentä vaille yksitoista, äiti haki ponin sisälle sillä aikaa kun minä laitoin tavaroita valmiiksi. Poni ei ollut kauhean innoissaan lähdössä niin aikaisin lenkille :D.

Harjailin nopeasti Been karsinassa, ja laitoin sen käytävälle kiinni, jossa varustin sen loppuun (suojat, satula, suitset, loimi). Sain melko nopeasti varusteet ponin niskaan ja talutettua sen Ismon tallille, jossa äiti oli jo varustanut sen.

Sitten lähdimme ratsastamaan maastoon. Ravailimme matkalla enimmäkseen, vähän laukkaakin otettiin. Bee säikkyi aika monta kertaa ja kahesti lähti jopa pyörimään ja laukkaamaankin.

Maneesissa otin ensin ponilta loimen pois ja nousin takaisin selkään. Menin vain vähäsen käyntiä, noin kaksi kierrosta, jonka jälkeen aloin ravaamaan ja ravailinkin aika kauan. Tein aika paljon ympyröitä. Laukkasin vielä koko uralla kevyessä istunnassa, ja tein sitten pystyesteen maneesiin.

Este oli ensin noin 50cm korkea, ja tulin sitä useampaan kertaan, Baron oli ihan innoissaan. Sitten ravailin vähän, ja nostin estettä 65cm korkeaksi, ja tulin sitä ainakin kuusi kertaa, kolmesti siis molempiin suuntiin. Otin pitkän kävelytauon, ja nostin sitä vielä 75cm korkeaksi, ja menin sen jotain neljä kertaa, Bee oli aika kuumana!

Sitten en enään hypännyt, laukkasin vähän, ja tein pari laukanvaihtoa (joissa Baron innostui ja alkoi pukittamaan). Sitten vielä käyntitauko, loppuravit + taivuttelut ja loppukäynnit. Poni tuli ihan hikiseksi! Loimituksen jälkeen lähdimme takaisin tallille päin. Maastossa Baron taas säikähteli aika monta kertaa pahemmasti kuin menomatkalla...

Tallissa hoidin ponin ja vaihdoin sen loimen. Ajattelin siivota sen karsinankin ja tehdä muutkin tallityöt, vaikka tarkoitua olikin käydä kotona ja sitten illalla palata takaisin tallillem mutta kyllähän se noinkin kävi, vaikka minulla olikin aivan hirveä nälkä :D.

Vein sitten vielä ponin tarhaan, ja lähdin kotiin, kun äiti tuli hakemaan.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti