perjantai 7. maaliskuuta 2014

46 # Koulua taas + paljon kuvia!

Mun pitää nyt kirjoittaa tänne eilisestä ja tästäkin päivästä, kun en ole jaksanut pariin päivään tänne postailla. Oon mennyt nyt siis vaan koulua ihan normaalisti, keskiviikkona Baronilla oli vapaapäivä.

Eilen menin tallilla joskus puoli kuudelta, tein heti tallihommat ja hain ponin sisälle. Bee taas tarhasta hakiessa yritti hyökkiä päälle, mutta se vaan esitti, koska heti se tuli sitten ihan korvat hörössä mun luokse.
Hoidin ponin nopeasti ensin karsinassa harjaillen, ja sitten laitoin käytävällä muut varusteet. Poni oli tosi kiltisti, varsinkin käytävällä!

Kentällä kävelin aika pitkät alkukäynnit, en nyt paljoa mahtunut siellä tällä kertaa mitään erikoista tekemään, kun siellä oli niin paljon porukkaakin. Mutta, alkukäyntien jälkeen aloin normaalisti ravailemaan, tein ympyröitäkin aika paljon ja taivuttelin ponia.

Sitten aloin menemään harjoitusravia ja suoristelin ponia, sekä menin tarkasti kentän kulmat. Se meni ihan hyvin, mutta ihme kyllä, vähän vain joutuin ponia herättelemään! Laukkailin jonkun verran koko uralla ja keskiympyrällä, jonka jälkeen tein parit ravipidennykset -ja lyhennykset, sekä laukanvaihdot. 

Menin vielä loppuravit ja käynnit, ja vein ponin talliin. Bee oli tosi kiva. Tallissa purin nopeasti ponin varusteista, vähän se luimisteli. 


Tänään ratsastin Jasminin kans, mentiin taas koulua kentällä, satulan kanssa. 
Kun tulin tallin pihaan, Jasmin olikin jo siinä odottamassa (juuri astui autosta ulos). Putsattiin nopeasti karsina, lisättiin puruja, ja laitettiin ruuat sekä heinät valmiiksi. Vesiä ei tarvinut lisätä, kun sitä olikin jo niin paljon.

Ponin haussa taas tuli vähän ongelmia, kun Baron yritti aluksi hyökkiä päälle, mutta sitten se antoikin ihan helposti kiinni, kovis-poni! Jasmin talutti Been talliin, kun minä jäin laittamaan tarhan porttia kiinni.

Harjattiin poni vain nopeasti karsinassa ja laitettiin suojat, jonka jälkeen vietiin se käytävälle muuta varustusta varten. Minä laitoin satulan, Jasmin suitset. Sitten lähdettiin kentälle! ;)



Kentällä minä ratsastin ensin, niin kuin melkein aina :D. Menin noin viiden minuutin pituiset alkukäynnit ja aloin ravailemaan. Baron oli heti alussa melko jäykkä ja jännittynyt, riippui varmaan siitä, että ratsastin pääosin "pelottavassa päädyssä". 




Ravasin aika kauan, jotain 15-20 minuuttia, ja pidin sitten käyntitauon ja aloin laukkailemaan. Baron oli tosi virkeänä, mutta pysyi silti ainakin alussa hyvin käsissä. Tein siinä vielä jotain, enimmäkseen ravailin, ja sen jälkeen Jasmin meni ponin selkään.


Jasmin ensin käveli hetken aikaa ja ravasi jotain 20 minuuttia ja laukkasikin vähäsen. Sitten loppuravit ja käynnit + talliin!




Hoidettiin poni tallissa aika hitaasti, koska oltiin melko väsyneitäkin. Sitten kun Jasmin lähti, minä jäin vielä harjailemaan ponia ja tekemään sinne jotain.







Hieno poni oli! ♥


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti