tiistai 22. huhtikuuta 2014

68 # Ristikkoja

Eilen menin Venlan kanssa Baronilla ristikkoja. Ensin menin pellolla, ja sitten siirryttiin lopuksi kentälle, jossa ravailin vähän, menin puomeja ja laukkaa, ja sen jälkeen niitä ristikkojakin.

Tallilla oltiin joskus neljältä, ja jaettiin tallityöt keskenämme. Ensin me molemmat siivosimme ponin karsinaa, ja sitten minä menin laittamaan vesiä, ruokia ja heiniä, ja kun Venla oli siivonnut Baronin karsinan loppuun asti, me haettiin vielä lisää purua.

Tallitöiden jälkeen haettiin tietysti poni sisälle. Harjailtiin se karsinassa, ja hoidettiin muutenkin. Sitten laitettiin sille suojat, satula ja suitset. Satulan kanssa oli vähän säätämistä, kun se meinaa olla taas vähän epäsopiva Baronille, ja se painaa lapoihin, kun sillä on nyt kasvanut lihaksetkin. Kaiken lisäksi se myöskin valuu eteenpäin, joten kokeilemme sille siis häntäremmiä.

Venla laittoi ponille vielä suitset, ja sitten lähdettiin ensin pellolle! Menin ensin siinä alkukäynnit, melko pitkästi niitä meninkin. Alkukäyntejen jälkeen aloin ravailemaan, menin pääosin ympyrällä, ainakin aluksi, ja harjoitusraviakin menin aika paljon. Poni oli jotenkin niin ihana, ja sillä oli kauhean tasaiset ja kevyen tuntuiset askeleet!

Laukassa Bee alkoi jo vähän innostuakin, ja menin aluksi taas vain ympyrällä. Ympyrälaukkailujen jälkeen menin melkein koko pellollakin, ja vähän lujempaa.
Kentällä sitten ravasin aluksi hetken aikaa, sitten tulin puomeja, ristikkoja, ja laukkasin siinä.

Pienien kenttälaukkojenkin jälkeen aloin hypätä vähän korkeampiakin ristikkoja, ja tein paljon käännöstehtäviä ja ympyröitä. Poni oli tosi virkeä, ja kuumuikin melko paljon, mutta pysyi silti ihan hyvin käsissä. Menin vielä yksittäisenä vähän isompaa pystyäkin toisella pitkällä sivulla. 80cm meni ihan hyvin, mutta 90cm poni ponnisti aina liian kaukaa, ja se johtuu varmaankin siitä satulasta, kun jos ponin pitäisi hypätä lähempää, sen myöskin pitäisi nostaa jalkojaan ylemmäs, mutta satula ilmeisesti estää sen.

Käytiin vielä vähän pellolla laukkailemassa ja ravailemassa, ja sitten taas suunta käy kohti kenttää! Siellä menin vielä vähän ravia ja käyntiä. Samalla kun Venla keräsi esteitä, harjoittelin Baronilla kaulanaruilua taas hetken. Menin siis vain käyntiä, ja vähäsen vain ravia. Bee oli hieno, mutta harjoittelemista vielä on paljon!









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti