torstai 17. huhtikuuta 2014

66 # Avoja ja sulkuja

Eilen menin Baronilla koulua, ja ajattelin mennä avoja, sekä sulkujakin. Menin tallille viiden aikaan, ja tallitöiden, sekä ponin varustuksen jälkeen talutin Been kentälle ja nousin siellä sitten sen selkään.

Alkukäynneissä Bee oli jo melko reipas, ravissa lähti jo vähän kiirehtimäänkin, joten sitä piti pidätellä aika paljonkin. Tein ensin siis vain käynti-ravi-siirtymiä. Meni ihan hyvin, mutta aina jossain välissä poni alkoi taas vastustelemaan pidätteitä, mutta kyllä se sitten loppujen lopuksi ihan hyvin siirtyi siihen käyntiinkin. Ongelma on vain se, ettei Baron ole kauhean herkkä poni.

Siirtymäharjoitusten jälkeen ravailin molempiin suuntaan harjoitusravissa, sekä keventäenkin melko kauan. Tein myös melko paljon ympyröitä. Bee oli tosi reipas, mutta oli silti hyvin hallussa, niin kuin aina, jos alan jo heti alussa tekemään paljon pidätteitä ja siirtymiäkin.

Tein avoja ensin käynnissä pari kertaa, että poni tajuaisi idean, ja sitten menin ravissakin. Tein niin, että aina toisella pitkällä sivulla tein avoja uralla, ja sitten siitä lyhyeltä sivulta käännyin keskelle, ja siinäkin tein avot vaihtaen samalla suuntaan, ja toisella pitkälläkin sivulla. Noista selityksistäni ei varmaankaan nyt tajunnut oikeastaan mitään, mutta ihan sama. Ne tajuaa, ketkä tajuaa.

Sulkujakin menin sitten, kun olin tehnyt avoja melko paljon molempiin suuntiin. Ne menivät ehkäpä ihan hitusen paremmin kuin avot. Ensin siis käynnissä, ja sitten ravissa. Laukkaa menin ensin vain koko uralla vähän ympyröitä ja laukanvaihtoja tehden, ja sitten menin avoja siinäkin askellajissa. Meni ihan hyvin, välillä poni vain alkoi pomppimaan.

Sitten tein vielä jotain, en vain nyt oikein muista. Mutta kuitenkin, menin vielä loppuravit ja käynnit pääosin pitkin ohjin, ja vein ponin talliin. Tallissa otin Baronilta varusteet pois ja lähdin sitten.

-------------------------------------------------------------------------------

kesää ikävä ♥ onneksi kohta alkaa helteet!


Tänään lähdin jo vähän aikaisemmin tallille, nimittäin neljältä. Karsinan siivouksen jälkeen hain jopa kaksikin kottikärryllistä uutta, puhdasta purua, vein heinät karsinaan, tein ruuat illaksi ja aamuksi, sekä lisäsin hieman vettä Baronin karsinan juoma-astiaan. Poni ei siis juo juoma-automaatista, koska yllätysyllätys se pelkää sen ääntä.

Tallitöiden jälkeen hain ponin sisälle, ja harjasin sen karsinassa. Tarhassa ja muutenkin pihalla oli hirvän mäskinen ja märkä maa taas, joten aikaa pitkitti Baronin jalkojen pesu siitä mudasta. Karsinassa harjauksen ja ponin syömisen odottelun jälkeen vein sen käytävälle kiinni, ja laitoin siinä muutkin varusteet, eli suojat, satulan, ja suitset.

Kentällä menin alkukäyntejä vain yksi ja puoli kierrosta, eli aloin siis melkein heti ravaamaan. Toisaalta onhan tuolta talliltakin vähäsen matkaa kentälle. Alkuravit menin harjoitusravissa, ja tein aina "pelottavassa päädyssä" ympyrän. Poni oli reipas, mutta siltikin otti pidätteet yllättävän hyvin vastaan.

Tein taas ensin käynnissä, ja sitten ravissa avoja. Sulkuja en tällä kerralla tehnyt ollenkaan. Poni meni käynnissä hyvin, ravissa avoissa oli vielä vähän hiomista, menin molempiin suuntiin. Ravasin siis todella paljon ennen laukannostoa. Laukkasin ensin siis koko uralla taas, mutta yritin mennä melko hitaasti. Baroni ei onneksi vetänyt paljoa yhtään.

Laukassakin aloin sitten tehdä avoja, ja ne meni aluksi ihan pieleen, mutta sitten alkoi sujumaankin. Lisäksi tuli ponin kans taas joku tappelu, kun se vaan pukitteli ja jotain pomppi :D Mutta sitten se alkoi menemään hyvin ja poni oli kiva, mutta tosi virkeä ja energinen.

Seuraavaksi ravailin taas ja taivuttelin Baronia, ja sitten vielä menin pääty-ympyrällä laukkaa molempiin suuntiin aika paljon. Oikeassa kierroksessa poni oli todella mukava ja meni rauhallisesti, mutta vasemmassa oli aika jäykkä ja vastusteli hieman pidätyksiäkin, eikä oikein tahtonut kääntyä sellaiselle pienemmälle ympyrälle.

Laukkaympyröiden teon jälkeen pidin pienen käyntitauon, ja menin vielä loppuravit, sekö käynnit tietysti. Ravia menin aika kauan, käyntiä vain pari suurta ympyrää molempiin suuntiin. Tallissa hoidin Been, ja tein sen kans temppuja ja lisäsin vähän vielä heinää sille yöksi karsinaan.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti