maanantai 7. huhtikuuta 2014

62 # Koulua _täysin_ sulalla kentällä!

Tulin just äskön tallilta, ja menin sinne joskus viideltä. Karsina oli onneksi aika siisti, eikä sen siivoamisessa mennyt kuin ehkä jotain 10 minuuttia. Sitten vielä kaksi kottikärryllistä uutta purua, heinät, vedet, ja ruuat, sen jälkeen ponia hakemaan!

Baroni tuli heti mua vastaan kun menin tarhan portille, joten mun ei tarvinut lähteä sinne tarhan perälle asti hakemaan ponia. Käytin ensin Beetä karsinassa, ja harjasin sen sitten käytävällä. Poni oli tosi likainen, ilmeisesti se oli piehtaroinut tarhassa. 

Harjaamisen jälkeen varustin Baronin ja se oli yllättävän kiltisti, eikä edes pahasti äksyillyt satulankaan laitossa. Sitten kun olin varustanutkin ponin, kiristin satulavyön ja talutin sen kentälle.

Menin kentällä noin kaksi kierrosta ensin käyntiä pitkin ohjin, ja sitten vielä yhden ohjat tuntumalla, jonka jälkeen aloitin ravin. Tein paljon ympyröitä ja yritin saada Baronia mahdollisimman rennoksi. Alussa se oli aika jäykkä, mutta sitten se alkoi taipumaan ja vertymään. 

Ravailin aika kauan, ja tein jotain pidennyksiäkin + pohkeenväistöjä käynnissä, sekä ravissakin. Väistöjen jälkeen aloin laukkailemaan. Laukkasin ensin vain koko uralla kevyessä istunnassa, oikeastaan niin lujaa, kuin poni itse halusi mennä. Bee oli laukassa kiltisti, eikä edes pukitellut.

Kun olin laukannutkin aika paljon, otin pitkän käyntitauon, ja sen jälkeen aloin taas tehdä ravissa jotain. Tein vielä aika paljon laukanvaihtojakin ja pohkeenväistöjä. Kokeilin vielä, miten avot ja sulut onnistuvat, kun en ollut niitä pitkään aikaan tehnyt, sekä menin laukkapohkeenväistöjäkin. Ihan hyvin meni, poni oli kiva!

Noiden koulujuttujen jälkeen pidentelin vielä askelta ja laukkailin vähäsen. Sitten menin harjoitusravia vähän aikaa, tein paljon ympyröitä. Menin vielä loppuravit, ja käynnit pitkin ohjin.

Tallissa otin ponilta pois ensin suitset, satulan, ja sitten viimeiseksi suojat. Poni oli nyt ratsastuksen jälkeen tosi kiltisti hoitaessakin. Tein Been kanssa vielä parit temput, ja lähdin sitten kotiin.



Eilen menin Venlan kans ilman satulaa ensin koulua, sitten puomeja innarivälillä. Poni oli ihan mukava, mutta se vaan pukitteli aika paljon, ja Venlakin tippui yhden kerran :D.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti