keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

63 # Pohkeenväistöjä pukkejen kera

En jaksanut vielä eilen kirjoittaa siitä kerrasta, joten kirjoitan nyt. Poni on siis lakannut melkein kokonaan pukittelun, mutta eilen meni vähän lopuksi tappeluksi, jonka jälkeen poni kylläkin antautui, jes! 

Menin siis eilen (tiistaina) koulua kentällä, Milja oli kuvaamassa ja katsomassa. Meillä ei kestänyt kauhean kauan tallitöissäkään, joten haettiin poni jo joskus ehkä puoli neljältä sisälle talliin. 

Hoidettiin Baroni karsinassa. Se oli tosi kiltisti, johtuen varmaan siitä, että se on saanut nyt paljon liikutustakin lähiaikoina. Harjattiin poni yhdessä, laitoin suojat, satulan ja suitset. Sitten kentälle!

Aloitin siis normaalisti taas alkukäynneillä. Menin käyntiä pitkin ohjin noin kaksi kierrosta, ja aloitin sitten ravin. Ravasin aika pitkästi, tein kaikkea ympyröitä, pidennyksiä lävistäjällä yms. Poni oli vähän jäykkä. Sen jälkeen aloitin laukkaamisen. 

Laukkasin aluksi taas kevyessä istunnassa koko uraa ympäri pari kierrosta molempiin suuntiin, ja annoin ponin mennä lujaa. Vähän se alkoi siinä vasemmassa kierroksessa pomppimaan, mutta muuten meni hyvin eikä poni temppuillut ollenkaan.

Laukkailujen jälkeen aloin tehdä pohkeenväistöjä, jälleen kerran. Menin ensin yhden kerran käynnissä, se meni tosi hyvin. Raviväistöjen kanssa tulikin sitten vähän ongelmia, mutta niistäkin selvittiin nopeasti ja poni meni loppujen lopuksi tosi hyvin. 

Kokeilin sitten vielä laukassakin väistöjä, ja niissä Baron sitten meni aluksi toiseen suuntaan hyvin, mutta toiseen suuntaan alkoi vähän temppuilemaan. Tappelin niistä väistöistä ponin kanssa ehkä noin 20 minuuttia, ja se sinä aikana jumitteli, pukitteli, pyöri ja teki kaikkea :D.

 Sain sen sitten kuitenkin menemään, ja pidin käyntitauon, jonka jälkeen otettiin Baronilta satula pois ja menin sitten vielä ilman satulaa loppuravit ja käynnit, poni oli hienona!

Kun talutettiin Beetä talliin päin, siinä tiellä oli keskellä traktori (uusia puruja tai heiniä laittamassa), ja Baroni alkoi sitä sitten säikkymään tosi paljon, ja se hyppi pystyyn, sekä yritti karata taas. Mentiin sitten eri kautta ja saatiin poni talliin + hoidettua se.













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti