maanantai 14. huhtikuuta 2014

65 # Tavoitteena rauhallisuus

Tänään harjoittelimme Baronin kanssa siis hidasta ja rauhallista tempoa. Lisäksi sain vähän korjailla kärsinyttä istuntaani...
Menin tallille vasta viideltä, mutta tallilla ei ihme kyllä ollut vielä ketään. Tein tallihommat, joissa ei kestänyt kuin noin puoli tuntia, joten jo puoli kuudelta olin ainakin tallitöiden kannalta valmis, ja pääsin hakemaa ponia tarhasta sisälle talliin.

Baroni oli tosi kiltisti kun hain tarhasta, ei vetänyt yhtään, eikä edes äksyillyt. Varmaankin johtuen siitä, että sillä on ollut nyt niin paljon liikutustakin. Tallissa käytin ensin ponia karsinassa, ja siellä se sai syödä vähän heinääkin. Otin loimen pois, laitoin ponin käytävälle kiinni. Harjasin ensin Been pölyharjalla, kaikki paikat läpi vaan. Sitten harjasin vielä harjan ja hännän niille tarkoitetulla harjalla, ja pääharjalla vielä pään harjaus, sekä kavioiden putsaus. Nyt harjasin siis ponin vähän perusteellisemmin, kuin normaalisti.

Harjauksen jälkeen tietysti varustin Baronin. Laitoin ensin suojat, vaaleansiniset ja vanhimmat, ja sen jälkeen suitset ja satula. Poni oli yllättävän kiltisti, paitsi että satulavyön kiristyksessä pullisteli aika paljon ja vähän näykki ilmaakin, kuten melkeimpä aina se tekeekin. Kun poni oli varustettukin, laitoin itselleni kypärän vain päähän, ja talutin ponin kentälle!

Kentällä menin alkukäyntejä ensin noin kolme kierrosta, yksi pitkin ohjin, ja loput kaksi ohjat tuntumalla. Poni oli heti alussa tosi kivan tuntuinen, mutta vähän vain nihkeä. Ravissa kuitenkin se oli tosi reipas, mutta onneksi aloin heti alussa jo tehdä paljon pidätteitä ja hiljentelemään ponin vauhtia, muuten siitä vetämisestä ei olisi varmaan tullut koko ratsastuskertana loppua!

Menin alkuravit siis harjoitusravissa, enkä keventänyt, kun vasta suuntaa vaihtaessa, sillä silloin pidensin Baronin askelta lävistäjällä. Baroni oli tosi mukavan tuntuinen, tein myöskin tosi paljon ympyröitä ja kaikenlaisia taivutteluita, sekä siirtymistehtäviä. Ravissa en pomppinut onneksi enään niin paljon, kun vähän hidastin taas tahtia. Pidin myöskin aika paljon käyntitaukoja, kun itsellenikin tuli tosi kuuma!

Laukassa meinasin jo soittaa äitille, että tuo jotain liimaa, jotta takapuoleni pysymään tuossa satulassa kiinni... Poni veti siis tosi paljon, mutta loppupuolella opin vihdoin jo vähän paremmin istumaankin siinä penkissä. Oon kai mennyt liikaa kevyessä istunnassa laukkaa tai jotain, kun en osaa enään istua ?

Mutta kuitenkin, tein laukassakin paljon ympyröitä, jotka venähtivät välillä vähän liiankin isoiksi. Eipä ympyrät kai voi liian isoja ikinä ollakaan, mutta suuria ne olivat kumminkin. Baron oli laukkaympyröillä myöskin melko jäykkä, eikä taipunut melkein ollenkaan. Yritin kuitenkin parhaani mukaan sitä taivutella. Aina jossain vaiheessa se kuitenkin lähti vähän liian lujaa, muuten kyllä laukkaosuudetkin menivät melko hyvin.

Laukan jälkeen poni olikin sitten tosi mukava ja rento! Menin edelleen harjoitusravia vain, ja aloin tehdä pohkeenväistöjäkin. Käyntiväistöt menivät tosi hyvin, ravissa poni meni alussa vähän vinoon, loppua kohti parani. Laukkaväistöjä menin vain pari kertaa, mutta nekin meni ihan ok, poni vain alkoi jotain alussa pomppimaan ja laukkaa vaihtelemaan. Laukanvaihdoista puheenollen, menin sarjavaihtojakin ekaa kertaa! Menin siis niitä ensin melken vahingossa, mutta sitten kokeilin ihan tarkoituksellakin, ja meni tosi hyvin. Poni vain vähän kuumui :D.

Laukan jälkeen pidin käyntitauon, ja sen jälkeen ravailin taas. Siinä vaiheessa aloin jo keventelemäänkin. Sitten menin vastalaukkaakin, ja meni melko hyvin. Ainakin poni nosti ne vastalaukat, mutta se oli sitten eri asia, miten saisin sen ylläpitämään sen. Alussa kaikki meni pieleen, mutta sitten loppupuolella alkoi onnistuakin.
Loppuravit menin aika pitkällä ohjalla, annoin ponin venyttää vähän kaulaansakin. Tein myös ympyröitä melko paljon. Loppuravejen jälkeen tietenkin vielä loppukäynnit. Vasempaan kierrokseen normaalisti melko koko ajan vain uraa pitkin, ja oikeaan aika paljon ympyröitä tehden.

Tallissa otin ponilta varusteet pois. Ensin suitset, sitten satula, ja suojat. Pellavaisetkin turvotin tuossa välissä, ja sekoitin sen Baronin rehuihin. Tein vielä kuopimistemppua Been kanssa, ja taputtelin sitä siinä vähän aikaa. Sen jälkeen lähdin kotiin.

Kuvia ei ole kuin vain yksi vaivainen kännykkä-ratsastuskuva, mutta joku nyt kuitenkin! :D



Ja eilen menin myöskin koulua kentällä. Baroni oli hirveän reippaana ja tosi virkeä, sekä energinen. Tein vain jotain koulujuttuja, poni oli tois kiva. Kaiken lisäksi sen ohjatkin katkesi kahdesta kohtaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti