perjantai 2. toukokuuta 2014

72 # Kavaletteja

Eilen mentiin Venlan kanssa Baronin luokse joskus neljän aikaan. Siivoiltiin siis tietenkin ensin karsina, haettiin lisää purua, ja laitettiin ruuat valmiiksi iltaa ja seuraavaa aamua varten.

Tarhastahaussa Baroni oli tosi kiltisti, eikä se edes luiminut yhtään! Venla talutti sen talliin, laitettiin se suoraan käytävälle kiinni molemmin puolin. Ensiksi harjattiin poni aika nopeasti, Venla harjasi toiselta puolelta, ja minä taas toiselta.

Suojia me ei ponille laitettu, joten sitten laitoin satulan Been selkään, ja Venla laittoi suitset. Baron oli melko kiltisti varustuksen ja hoidonkin ajan, mutta satulan laitossa teki samaa niin kuin aina, eli yritti pyöriä ja luimisteli.

Nousin sitten jo tallin pihassa ponin selkään, ja suunnattiin kohti kenttää. Kentällä menin ensin melko lyhyenpuoleiset alkukäynnit, ja sitten vähän pidemmästi vielä ravia, pääosin keskiympyrällä ja harjoitusravissa.
Laukkaa menin vain vähäsen molempiin suuntiin, ja poni oli tosi innoissaan ja reippaana.

Laukkojen jälkeen Venla pääsi Been satulaan, ja päätettiin sitten, että minä pidän Venlalle hieman puomi-kavaletti-tuntia.
Aluksi Venla meni siis käyntiä koko uralla, sillä aikaa kun minä tein "puomirataa". Sen jälkeen käskin vaihtaa suunnan ja mennä ravia pysähdyksien ja pääty-ympyröiden kanssa.

Kun puomit ja kavaletit olivat valmiina, Venla alkoi tulla sitä ensin ravissa. Siinä oli aika paljon käännöksiä, ja ne puomit/kavaletit olivat oikeastaan puoliympyrän muotoisessa "kaaressa". Se meni Venlalta ja Baronilta melko hyvin, mutta poni vain tykkäsi vähän innostua ja yrittää nostaa laukkaa puomeilla.

Raviharjoitteluiden jälkeen Venla tuli vielä toisesta suunnasta laukalla sitä tehtävää, mutta niin, että siinä oli käännöksiä yksi vähemmän. Tosin siinä olikin sitten laukanvaihdotkin tehtävä. Meni taas hyvin, mutta Bee oli tosi innoissaan, ja ei oikein kuunnellut ulkopohjetta.

Sen jälkeen vielä loppuravit melko rennosti koko kenttää ympäri uraa seuraten, sekä melko pitkät lopuukäynnit pitkin ohjin.

Tallissa hoidettiin poni tosi nopeasti, oikeastaan noin viidessä minuutissa. Ponin hoidon jälkeen temppuiltiin vielä vähän, ja kerrattiin ne kaikki temput ponin kanssa. Lisäksi Bee oppi pusun! (Jota se tosin välillä vähän liioitteli... :D)





jalka :d




XD











ja noissa kuvissa mulla on sitte vappuväriä hiuksissa jos joku ihmettelee :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti