lauantai 10. toukokuuta 2014

75 # Kuulumispostaus kännykkäkuvien kera

Kuten näette, otsikkona on siis kuulumispostaus kännykkäkuvien kera, eli olisi siis tarkoitus kertoa vähän ponin kuulumisia, ja kertoa viimeaikojen touhuista ja ratsastuskerroista.

Baron on ollut nyt viimeaikoina tosi kiltisti, ja saimme jo tietää mahdollisen syynkin sen pukitteluun, nimittäin heti hieronnan jälkeen se onkin ollut tosi kiltisti, sekä taipuisampi, joten Beellä oli onneksi vain jumeja ainakin lavoissa. Ei vielä tiedetä, johtuuko se satulasta, mutta olen nyt yrittänyt ratsastaa vähän vähemmän satulan kanssa, ja se onkin auttanut ainakin jonkin verran.


Tänään menin tallille yksin, joten tarjolla on siis vain huonoja, -tai ei niin huonoja kännykkäkuvia, miten sen nyt ottaa. Ratsastelin ponilla ilman satulaa, ensin kylläkin juoksutin sitä jonkin aikaa. Hoidin ponin käytävällä karsinassakäytön jälkeen. Baron oli yllättävän puhdas, joten sain sen valmiiksi ja varustettua melko nopeasti. Suitsien laitossa poni oli taas jälleen kerran vähän adhd, ja yritti koko ajan vain tökkiä minua turvallaan.

osaa tuo näköjään jo melko hyvin tonki tempun xd

Juoksuttaessa poni oli ihan kiva, mutta tosi vauhdikas. Onhan sillä tosin nyt pari ylimääräistä vapaapäivääkin ollut. Vasemmassa kierroksessa Baroni oli melko hyvä, ja taipui aika hyvin, mutta taas portin kohdalla vähän veti ulospäin, joten se on vähän jäykkä siihen suuntaan. Jossain vaiheessa sitten pitäisi kai se uusikin hieromisaika tilata!

*kuopiikuopii*

Toiseen, eli oikeaan suuntaan poni oli vähän höpsö, ja hirveän energinen! Se tuli vähän väliä luokseni, ja painui sisällepäin, mutta muuten se oli kai ihan ok. Lisäksi Bee muka säikkyi jotain vähän väliä, ja nosti itsekseen laukkaa, vaikka tarkoitus oli mennä käyntiä. Hiljentämisvaikeuksia siis oli. Yhdessä vaiheessa poni yritti yhtäkkiä laukassa vaihtaa suuntaa ja tehdä äkkipysähdyksiä. Loppupuolella meni paremmin, kun noista alkuvaikeuksista oli selvitty.


muuli :3


Ratsastaessa Baron oli myöskin tosi kiva, ja aikalailla sopivan reipas. Lopussa se kylläkin vähän innostui, kun oltiin tehty parit ravipidennykset, sekä laukanvaihdot. Aluksi siis vähän aikaa käyntiä, ja sitten raviakin melko pitkästi. Oikeassa kierroksessa erityisesti "pelottavassa päädyssä" tein taivutuksia ja pääty-ympyrää. Oli jotenkin ihan outoa ratsastaa vain parin päivän tauon jälkeen, tuntui vain, että tasapaino pettäisi. Laukassa huomasin, että itse jännitin varsinkin jaloilla aika paljon.

lantalassa on ruohon hyvä kasvaa :D

Loppuraveissa menin melkein koko ajan ilman ohjia, tein kaikkia tasapainoharjoituksia. Ravasin siis pääosin ilman käsiä, sekä niin, että heitin ohjat melkein ponin niskan kohdalle, ja pidin vain harjasta kiinni. Harjoittelin myös ohjaamista pohkeilla ja istunnalla muutenkin, kaulanaruilua ajatellen. Lopuksi vain halailin sitä niin ihanaa ponia, ja olisi ollut vain ihanaa nukahtaa sen selkään :3!

2 kommenttia:

  1. Kannattaa juoksutaessa käyttää sivua ohjia tai sitä juoksutus systeemiä. Mun kisaponilla auttaa tosi paljon kun se joutuu ottaa kunnolla selän mukaan ja laskeen päätä! ja myös pohkeen väistöt kans!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä! :) Ollaan me kyllä mietitty tuotakin, mutta ei olla vaan saatu aikaseksi ostaa mitään :D Mutta pitääpä kokeilla! c;

      Poista