tiistai 6. toukokuuta 2014

74 # Juoksutusta

Eilen ajateltiin Erikan kanssa vähän kokeilla juoksuttaa Baronia, ja hyvinhän se meni!
Ensin siis tehtiin tallihommat ja hoidettiin poni, ja sen jälkeen vietiin se tietysti kentälle. Tällä kertaa ponin varustuksena oli satula, suojat ja ne uudet, meksikolaiset suitset + juoksutusliina. Ja kaulanarukin taisi tarttua mukaan...

Ensin siis juoksutin ponia vähäsen käynnissä, jonka jälkeen ravissa aika kauan. Meni tosi hyvin, alussa vain Bee yritti vähän tulla minun luokseni. Laukassa lähti välillä siinä portin kohdalla hieman vetämään, mutta ei sillä tavalla, että lähtisi juoksutusliina kädestä irti.

Vaihdettiin suuntaa ja siihen suuntaan melkolailla samat jutut, jonka jälkeen Erika tuli juoksuttamaan, ja minä hyppäsin ponin selkään! Menin vain kaulanarulla, Erika juoksutti koko ajan. Ensin mentiin ihan vähäsen käyntiä, sitten ravia pitkästi, ja kokeiltiin vielä laukkaakin. Videolta näkeekin sitten paremmin, sillä tein koosteen.

Juoksutuksen jälkeen ratsastin vielä ihan normaalisti koulua, tein aika paljon pidennyksiä, laukanvaihtoja yms., ja lopussa vielä hieman pohkeenväistöjäkin. Väistöjen jälkeen Erikakin ratsasti vähän aikaa, pidin hänelle jotain tuntia taas, pääosin keskiympyrällä Erika meni. Jotain pysähdyksiä ravista, harjoitusravissa enimmäkseen, sekä vähäsen laukka-ravi-siirtymiä.

Erikan ratsastuksen jälkeen päätin vielä itsekin vielä käydä ponin selässä, laukkailin vähän lujempaa sillä uralla, kevyessä istunnassa. Vielä loppuravit + käynnit, ja poni talliin. Hoidettiin tallissa Baron taas nopeasti, eikä tehty siellä oikeastaan muuta kuin otettiin ponilta suojat, satula ja suitset pois.




poni lähti vetämään :D








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti