keskiviikko 28. toukokuuta 2014

79 # "Jee, kato tää ei enään onnu!"


Wuhuu, poni on ihan melkein puhdas! Eilen siis se lakkasi ontumasta, vaikka hieman tönköltä se vielä tuntuukin. Ajattelin nyt kirjoittaa tähän kylläkin lyhyesti kahdesta päivästä. Pitkään aikaan en ole postannut, pahoitteluni siitä. Syynä on se, että kuvaajaa en ole saanut minään päivänä. Tänään otin kuitenkin pari kännykkäkuvaa Baronista tallissa, sekä tarhassa.


Eilen huomasin siis, ettei poni enään onnu. Menin ponilla ilman satulaa melko rennosti vain koulua, mutta siltikin jotain vähän yli tunnin. Enimmäkseen kylläkin vain taluttelin, menin käyntiä ja seisoskelin ponin kanssa. Ravailinkin melkein normaalisti, otin vain vähän lyhyempiä pätkiä kuin yleensä.


Tänään menin koulua satulalla normaalisti. En laukannut taaskaan. Ratsastin jotain puoli tuntia tai alle. Menin välillä ilman jalustimiakin, pääosin vain keventelin ja tein siirtymiä. Jossain vaiheessa menin myöskin harjoitusravia ja yritin hieman taivutella Beetä sisällepäin.



Lopussa poni alkoi tuntumaan vähän oudolta oikeaan suuntaan, mutta ei silti kuitenkaan ontunut kumpaankaan kierrokseen. Baron oli koko ratsastuksen ajan todella mukava, sopivan reipas ja rauhallinen. Välillä se kylläkin oli vähän turtana ulkopohkeelle.


Ratsastuksen ja ponin purkamisen jälkeen lähdin taluttelemaan sitä kentälle herkkujen kera. Ajattelin vähän edistää tätä meidän kaulanaruopetustamme. Maastakäsin-työskentelyä siis. Ensin käveltiin hieman kentällä sikin sokin, ja sen jälkeen kerrattiin vielä kaikki temput, paitsi kumarrus taisi jäädä välistä.



Opetin Beelle kaulanarun tottelemisen niin, että otin aina herkun käteen, laitoin kaulanarun (joka on kylläkin tässä tapauksessa riimunnaru) ponin kaulaan ja vedin siitä vähän. Samalla pyysin ponia aina peruuttamaan herkun avulla. Tehtiin myös pysähdyksiä ja kääntymisharjoituksia ihan vain maastakäsin, jopa ravissakin.


Lopuksi käväisin vielä vähän Bartsan selässä ja tein selästäkäsinkin ne samat asiat, eli peruutus, kääntyminen ja pysähdys. Käyntiä siis vain. Peruutus onnistui tosi hyvin, mutta pysähdyksessä oli välillä vähän ongelmia. Loppupuolella poni alkoi kuitenkin totella ja meni hienosti!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti