torstai 22. toukokuuta 2014

78 # Ontuva poni taas...


Otsikko kertoo kaiken. Baron ontuu siis ravissa oikeassa kierroksessa vasenta etustaan, mutta vasemmassa suunnassa, eikä ei oikeastaan yhtään. Sunnuntain maaston jälkeisenä ratsastuskertana poni alkoi ontua, saattoi siis siellä maastossa jotenkin revähtää, mutta ei se ainakaan siellä mitenkään ontunut.


Eilen ajattelin kuitenkin mennä Beellä vähän koulua ilman satulaa, ja Venla sopivasti pääsisikin mukaan loppuverkkojen ratsastajaksi ja kuvaajaksi. Samalla kun minä tein tallihommia, Venla haki Baronin sisälle ja harjasi sen.

ohoh istumpa takana xd

Hoitaessa Baron oli kiltisti, ainakin niin Venla sanoi. Ei tarhasta haussakaan ollut äksyillyt ollenkaan ja oli vain tullut suoraan vastaan. Minä itse laitoin sitten suitset, kun Venla oli harjannut Been, ja lähdimme kentälle.


Kentällä aloitin menemällä kaksi tai kolme kierrosta käyntiä pitkin ohjin. Poni oli aika laiskana, mutta ei ainakaan käynnissä vielä ontunut ollenkaan. Ravissa vasemmassa kierroksessakaan ei ontunut, mutta Bee tuntui siltikin vähän laiskalta, paitsi portille päin ravatessa reipastui luonnollisesti paljon.


Oikeaan suuntaan ravatessa Baroni alkoi heti ontumaan, mutta ei siltikään nilkuttanut ihan joka kohdassa. Kun poni ei vasempaan kierrokseen ontunut ollenkaan, niin ajattelin kokeilla vähän siihen suuntaan laukkaankin.


Laukassa Baron ei ontunut, ja olihan se ihan innokas ja reipaskin. Sillä ei siis mitään kipuja luultavasti ole, kunhan vain ontuu. Menin myös sitten vähän aikaa taas "ilman ohjia" niin, että pistin siis ne ohjat pois käsistäni taas Baronin kaulalle ja pidin vain harjasta kiinni, ohjasin siis vain pohkeilla.


Minun ratsastukseni jälkeen Venla käväisi vielä Been selässä vähän ravailemassa ja kävelemässä loppukäynnit. Ravissa poni alkoi ontua nyt taas, ja käynnissä vähän säikkyi. Muuten Venlalla ja Baronilla meni oikein hyvin!


 Tänään ajattelin taas kokeilla vähän käyntiä ja ravia. Menin kentällä vain ihan normaalisti satulan kanssa koulua. En laukannut ollenkaan. Poni ei ontunut kauheasti, oikeaan suuntaan vain, mutta oli siltikin innoissaan ja reippaampi kuin edellisellä kerralla, eli eilen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti