tiistai 13. toukokuuta 2014

77 # Kontrollitehtäviä

Eilen menin tallille ilman kuvaajaa, mutta kamera oli siltikin mukana. Tein aika hitaanpuoleisen laiskasti kaikki tallihommat, ja otin pari kuvaa Baronin kamoista tulevaa varustepostausta varten. Ponin olin kylläkin hakenut sisälle talliin jo tallitöiden jälkeen.


Harjasin Been karsinassa, suitset ja satulan laitoin käytävällä. Satulan kanssa poni vähän taas äksyili, mutta suitset se otti päähänsä heti nätisti. Satulavyön kanssa oli vähän ongelmia, kun poni pullisteli ja pyörikin ihan kiitettävästi.


Kentällä aloitin tietysti alkukäynneillä pitkin ohjin. Parin kierroksen jälkeen otin ohjat tuntumalle ja aloin taivutella Baronia uralla. Baron oli aluksi melko jäykän tuntoinen, mutta sitten kun se alkoi vetristyä, se oli aivan ihana ja sellainen taipuisa.

Ravissa meni myös tosi hyvin, ja poni oli sellainen juuri sopivan rauhallinen, mutta ei kylläkään hirveän rento, enimmäkseen se kulki vain pää pystyssä. Aloin tehdä sellaista tehtävää, missä oli pysähdyksiä ravissa ja käynnissä, ympyröitä, siirtymiä, askeleen pidennyksiä ja lyhennyksiäkin. Välillä Bee oli vähän nihkeäkin, mutta ei kuitenkaan liian laiska.


Tein tuota kontrollitehtävää toiseenkin suuntaan. Sitten laukkasin ensin vain ympyrällä ja tein siirtymiä, mutta sitten aloin tehdä uutta siirtymis/kontrollitehtävää, missä oli laukkaakin, mutta vain pääty-ympyrällä. Toinen pitkä sivu mentiin pidennetyssä ravissa, päädyssä pysähdyksen kautta laukkaympyrä, siitä raviin, pysähdys, raviin, pysähdys, ja käyntiin. Toisessa päädyssä sitten käynnistä laukan-nosto, ja laukassa sitten vielä se pääty-ympyrä. Meni ihan hyvin, mutta kuten aina, laukan jälkeen poni vain innostui vähän liikaakin.


En enään noiden laukkaosuuksia omaavien tehtävien jälkeen tehnyt enään ponilla muuta kuin tein parit pidennykset ravissa, sekä menin loppuravit ja käynnit.
Tallissa hoidin tietenkin ponin, jonka jälkeen lähdimme Been kanssa vielä kentälle. Ponin päässä oli siis riimu, ja omassa kädessäni riimunnaru, sekä ämpäri, jossa oli muutama kokonainen porkkana.


Taluttelin ponia siellä kentällä ensin vähän aikaa, ja aloin sitten tehdä sen kanssa kaikkia temppuja. Erityisesti kumarrusta harjoiteltiin paljon, kun pitäisi saada se menemään makuulleen polvistumisen kautta. Tosin poni ei vielä sitä polvistumistakaan osaa, että tässä tempun opetuksessa saattaa kestää aikansa.


Harjoiteltiin myöskin paikalla pysymistä. Eli päästin Baronin irti riimunnarusta, ja sanoin "paikka", aina kun ponin pitäisi pysyä paikoillaan. Alussa se ei oikein totellut, mutta lopussa ihme kyllä, vaikka porkkanaämpäri oli parin metrin päässä ponista, se pysyi kuin pysyikin hyvin paikoillaan!


Toinen asia, jota harjoiteltiin, oli pysähtyminen ja seuraaminen. Sanoin siis aina "stop", kun ponin piti pysähtyä. Aluksi tietenkin vain samaan aikaan pysähdyksiä, eli kun minä pysähdyn, poninkin pitäisi pysähtyä heti. Se meni ihan hyvin, mutta pysähdys "stop"-sanasta ei oikein onnistunut, ainakaan aluksi. Seuraaminenkin meni tosi hyvin, sekä juokseminen vierekkäin. Kerran vain poni lähti portille, kun juoksimme.

Tallissa annoin Baronille iltaruuan ja rapsuttelin sitä siinä vähäsen. Lisäksi otin vielä parit varuste, -sekä ponin muulipää-kuvat...



Tänään menin Beellä kentällä koulua, pitkästä aikaa kannuksilla. Pääosin harjoiteltiin pohkeilla ohjausta. Ohjauspuoli sujui ihan hyvin, mutta jarrut olivat vähän vain hukassa, varsinkin alussa. Mutta hyvin poni kuitenkin kääntyi pohkeilla, varsinkin laukassa se teki tosi pientäkin ympyrää käskystä! 

Jossain vaiheessa poni alkoi jumittamaan, kun se ehkä vähän kyllästyi sähläämiseeni, mutta sitten taas meni hyvin ja parin komennuskerran jälkeen poni meni sopivan rauhallisestikin. Varsinkin laukasta raviin-siirtymä tuotti ongelmia.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti