keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

86 # Luottamuksen tulosta

Tämä päivä oli varmaankin elämäni parhain päivä, siis jos Baronin tulopäivää ei laskettaisi. Ajattelin ensin tehdä tallipäivä kuvina-postauksen, mutta ratsastuksen johdosta se sitten muuttuikin...

Harjoittelin ensin vain kaulanarulla ratsastusta satulan ja normaalisti suitsien kanssa, eli siis ohjat lepäilivät vain ponin kaulalla. Bee oli niin ihana, ja totteli todella hyvin kaulanarua, joten päätin ottaa sitten ohjatkin pois, ja mennä tavallaan pelkällä kaulanarulla.

Tämä kuva on siis alusta, jolloin menin vielä ohjilla ^^

Kun erimielisyykset olivat lopussa, ja käyntiä oli kaulanarulla menty tarpeeksi, pyysin ponia raviin, jossa se totteli kaulanaruapuja huomattavasti paremmin. Kääntymisissäkään ei enään ollut melkeimpä ollenkaan ongelmia, osaa tuo poni olla joskus niin paras!


Ravailin hetken aikaa melkein koko kenttää ympäri, oli vain jotenkin ihana tunne kun poni vihdoin ja viimein totteli pienempiäkin apuja, eikä edes lähtenyt lujempaa, ilman että käskin. Suunnan vaihdoksen jälkeen tein vielä parit pysähdykset, sekä ensimmäiset kaulanarulla tehdyt pääty-ympyrät, jonka jälkeen jatkoimme laukalla.

Laukkaa mentäessä yllätyin toden teolla, kuinka hyvin Bee reagoi apuihin. Itse asiassa se toimi paljon paremmin laukassa, kuin ravissa tai käynnissä! Raviin ja käyntiin siirtymiset, mukaanlukien pysähdykset onnistuivat loistavan hyvin, eikä kääntymisissäkään todellakaan ollut mitään moittimista!


Loppuravitkin päätin kevennellä pelkällä kaulanarulla, ja hyvin poni ravailikin molempiin suuntiin kenttää ympäri, pari pääty-ympyrääkin taidettiin tehdä. Suunnan vaihdoksessa tuli taas vähän erimielisyyksiä, kun poni päättikin alkaa syömään ketän laidalta löytyviä ruohotupsuja, mutta pian jatkettiin taas normaalisti ravilla. Loppukäynnit kävelin ponin vieressä kaulanarusta kiinni pitäen. Täydellinen tuo poni! ♥

Tallissa pidimme tietysti varusteiden pois oton jälkeen pienen rapsuttelutuokion. Oi että, kun poni vain rapsutti takaisin ja nuoli kypärän reunusta! Ihan vapaaehtoisesti se teki myös opettamaani pusu-temppua, ja nosteli tavaroita maasta ilmaan, hassu poni. Lopuksi istuin vain Been heinäkasalle, ja katsoin kun poni rouskutti heiniänsä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti