torstai 5. kesäkuuta 2014

82 # Kaulanarulla + koulua kumppareilla

Mentiin toissapäivänä Venlan kanssa tallille pyörällä joskus puoli kuuden aikaan. Jaettiin tallityöt ikään kuin kahtia ja tehtiinkin ne todella nopeasti, jonka jälkeen päästiin jo pian noutamaan ponia tarhasta. Hoidettiin Bee karsinassa, ei tehty mitään sen kummempia hoitotoimenpiteitä kuin harjaaminen ja suitsien + kaulanarun laitto ponille.

Poni oli ihan kiva ratsastaa, ja heti alussa vähän rapistelin herkkupussia taskussani saadakseni ponin huomion minuun ja kaulanaruapuihini. Ensin tein pari pysähdystä ja peruutusta vain ja ainoastaan kaulanarun avulla, sekä otin vähän siirtymisiä ja käännöksiä ihan käynnissä. Baron oli ihan kiva, mutta välillä vähän itsepäinen, eikä oikein kuunnellut.

Ravissa poni oli ainakin alussa hieman laiskahko, mutta sen ja kuuman sään ansiosta se oli ihan hyvin kuulolla ja pysähtyikin hienosti. Oikeastaan liikkeelle lähdössä oli nyt ongelmia. Kun yritin tehdä vähän käännöksiä enemmän kaulanarulla, poni vain meni minne itse halusi, mutta eihän kaikki voi tietenkään heti onnistua.

Tässä välissä kävimme myöskin tarhassa vähän kävelemässä ja tekemässä jotain pysähtymisiä, käännöksiä ja siirtymiä kaulanarulla. Tarhassa en ratsastanut kovinkaan kauaa, menin vain käyntiä noin viisitoista minuuttia.

Käytiin sitten vielä kentällä vähän laukkaamassa, mutta ilman kaulanarua. Toki sekin olisi varmasti onnistunut, sillä poni olikin harvinaisen laiskalla päällä, ja otti heti raville, kun pyysin hieman äänellä. 

Kuvat tästä kerrasta tulee myöhemmin!

Eilen menin Erikan kuvaamana Baronilla ensi kertaa kumppareilla (eli siis kuminauhoilla, jotka "auttavat" pitämään ponin päätä alempana), ja koulua siis tietenkin menin jotain ehkä tunnin tai vähän alle. Tallitöissä ei kestänyt yhtään kauaa, kun karsinakin oli ihan ihmeen siistinä tällä kertaa, eikä vettä tai puruja tarvinut lisätä ollenkaan.



Varustettiin poni käytävällä kiinni sidottuna molemmin puolin. Laitettiin Beelle tietenkin satula ja suitset, sekä ne kumpparit, jotka Erika siis minulle ja Baronille lainaan antoi. Varustuksessa ja muussakin ponin hoitamisessa kesti sitten tallitöidenkin edestä, joten kovinkaan nopeasti ei päästy kentälle saakka.


Sitten kun olin ponin satulassa, menin vain vähän aikaa ensin alkukäyntejä, ja sitten pian aloin tietysti ravailemaan harjoitusravia. Tein vain jotain siinä keskiympyrällä Erikan ympärillä, ja yritin kai korjailla istuntaani ja saada sitä niin harvinaisen laiskaa ponia liikkumaan edes hitusen nopeampaan tahtiin.


Laukkaa en mennyt kovinkaan kauaa, mutta sen verran voin kuitenkin siitä kertoa, että poni oli aluksi taas vähän laiska, mutta yhden ainoan laukanvaihdon jälkeen se alkoi hyvin paljonkin reipastua, ja sitä piti ihan kunnolla jopa pidätelläkin.




Siinä keskiympyrällä molempiin suuntiin laukkaamisen jälkeen päätinkin sitten ottaa pari pomppua (tai hyppyä, ihan miten sen nyt ottaa) eräälle pienelle, noin 50cm korkealle pystyesteelle vähän piristääkseni sekä itseäni, että ponianikin näin ontumisen jälkeen. Bee oli ihan innoissaan, mutta pidätteet olivat tällä kertaa taas vähän hukassa.


Estehyppelyiden jälkeen poni alkoi vähän pelottavan päädyn toisessa nurkassa säikkyä sen mielestä niin kauhistuttavan hirveää ja pelottavaa ruohonleikkuria. Vähän se siinä hyppi, pomppi ja esitteli hienoja tanssiliikkeitään, sekä laukkapyrähdyksiään.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti