maanantai 16. kesäkuuta 2014

83 # Viikko-ohjelma-haaste


Löysin Tiian blogista siis tälläisen viikon blogihaasteen, jossa pitäisi siis kertoa yhden viikon jokaisesta päivästä melko lyhyesti, mitä on hepan kanssa puuhaillut. Ohjeet löytyvät Tiian blogista.

MAANANTAI 9.6. - Elli ratsasti Baronin. Oli hypännyt pystysarjaa, jossa oli siis ollut yksi tai kaksi laukka-askelta välissä. Oli mennyt hyvin ja Elli kehuikin jälkeenpäin ponia!

TIISTAI 10.6. - Menin itse Baronilla ilman jalustimia koulua. Ajattelin taas vähän tuuppailla kuminauhojen kera. Bee tuntui todella kivalta jo heti alussa, vaikkakin oli alussa hieman laiskahko, johtuen luultavasti kuumasta auringonpaisteesta. Laukassa pompin itse aika paljon, en vain jotenkin osaa enään istua ilman jalustimia Bartsan keinuvassa laukassa! Loppua kohti poni alkoi reipastua mukavasti ja rentoutuakin. Muutenkin poni oli jotenkin ihanan rauhallinen ja oli hyvää vaihtelua mennä pitkästä aikaa niin rauhallisesti...



KESKIVIIKKO 11.6. - Ponilla oli vapaapäivä. Putsailin muistaakseni jo aamutallissa Been karsinan ja tein muutkin tallihommat.

Pidän Baronilla vapaapäiviä korkeintaan kaksi kappaletta viikossa, sillä muuten ponista tulee hirveän virkeä. Jos sitä ei ole liikutettu tarpeeksi, siitä tulee myöskin äkäinen hoitaa.

TORSTAI 12.6. - Liikutin Been normaalisti koulua ratsastamalla. Menin satulan kanssa siis. Tehtiin aika paljon laukanvaihtoja ja siirtymiä, poni oli kolmella sanalla kuvailtuna innokas, reipas ja kiva. Lopussa myöskin pari hyppyä pienelle muuriesteen osalle ja pystylle.



PERJANTAI 13.6. - Hypättiin Baronilla ihan kunnolla Ellin kanssa. Aluksi menin ihan yksin vain kentällä pitkät alkuverkat ja aika paljon pitkää ja rentoa laukkaa koko uraa pitkin, ja aloin sitten hyppäämään muuria ja pientä pystyä keskittyen samalla vähän omaan istuntaani, jolloin poni oli tosi hyvin kuulolla. Kun Elli tuli, menin kahden laukka-askeleen linjaa aika paljon. Toinen linjan esteistä oli pysty, toinen okseri jonka alla oli vesimatto. Niitä hypätessä Bee alkoi kuumua todella paljon, eikä oikein kuunnellut pidätteitä, mutta olihan esteet jo noin 90-100cm korkuisia. Yksi kieltokin tuli pystylle. 

LAUANTAI 14.6. - Koulua satulan kanssa kentällä! Alussa poni oli vähän laiska, mutta ihana ja todella mukavan tuntuinen siltikin. Lopussa kuitenkin reipastui huomattavasti. Treenattiin enimmäkseen pysähdyksiä, siirtymiä, avoja, sulkuja ja vastalaukkaa. Meni hyvin, varsinkin avot. Vastalaukoissa, etenkin niiden nostoissa olisi vielä harjoittelemista. Bee oli varsinkin ratsastuksen loppupuolella rento ja alkoi jopa pyöristyäkin!



SUNNUNTAI 15.6. - Käytiin Ellin kanssa todella hauska maastolenkki merellä melkeimpä heti aamutallin jälkeen! Käväistiin siis kahlaamassa meressä, jossa oltiinkin jopa tunnin ajan... Ensin poni oli tosi säikky, pelkäsi enimmäkseen aaltoja, jotka olivat kylläkin melko pienikokoisia, eikä suostunut menemään syvempään veteen, jolloin se alkoi vähän pomppimaankin. Lopulta se kuitenkin käveli (tai oikeastaan ravasi) kiltisti syvemmälle ja kastuttiin ihan läpimäriksi! Laukattiinkin aika paljon siellä meressä, kun vesi oli niin matalalla. Matkalla käytiin laukkaamassa eräällä pitkällä pellollakin lujaa, tosin ilman käsiä... Poni tykkäsi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti