keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

81 # Riimulla + tapahtumarikas maastolenkki


Toissapäivänä Reetan kuvaamanani päätin varustaa ponin pitkästä aikaa pelkällä riimulla ja narulla, sekä suunnata kentälle vähän hölkyttelemään.


Jo heti alussa huomasi hyvin ponin olevan hyvin laiskanpuoleinen. Mutta olihan se toisaalta ihan kivaa vaihteluakin, kun ei ainakaan tarvinut koko ajan vetää tässä tapauksessa riimunnarusta koostuvista ohjista, eikä kädetkään ollut jälkeenpäin mitkään hirveän kipeät.


 Paitsi hienosti Burtsabartsa kylläkin veti kentän laidalla olevien ruohotuppojen perään, ja hakeutui koko ajan kuvaaja-Reetan luokse, joka vei siinä helteessä voimat minulta itseltäni, sekä myöskin ponilta joka yritti kovasti taistella vastustelujani vastaan.


Tuskaisien alkukäyntejen jälkeen ravailin melko kauankin ja yritin vetää ponin päätä ylös, joiden jälkeen päätin uskaltaa vähän kokeilla laukkaakin jollain epämuodostuneella ympyrällä Reetan ympärillä. Laukassa Bee meni ihan hyvin, eikä edes yrittänytkään lähteä käsistä.


Reetankin Baronilla ratsastuksen jälkeen päätimme lähteä maastoon vähän kävelemään. Elli Papilla, Reetta Sypellä taluttaen Karkkia samalla perässä, ja minä tietysti Bartsalla. Tämä olikin otsikonkin mukaan todella tapahtumarikas maastolenkki!


Tarkoitushan oli siis käydä vähän kävelemässä metsässä päin. Maastoon laitoin ponille kuitenkin ihan mieluusti suitset välttämään haavereita, mutta satula sai pysyä varustehuoneessa pölyyntymässä. Lenkki eteni hyvin pyörätiellä, mutta autotien reunaa vähän aikaa käveltyämme huomasimme, että joku oli kasannut lauman lampaita pellolle tien viereen.


Hevoset olivat tietysti sitten ihan kauhuissaan ja vaikka kuinka yritimme välttyä, jokainen koni sekosi ja ryntäsi aina mihin suuntaan milloinkin. Onneksi Papi ei ole potkivaa tyyppiä, sillä muuten jalkani olisi murskana...


Turvallisuuden vuoksi laskeuduimme alas rohkeiden ratsujemme selästä ja taluttelimme niitä siinä tien varressa. Välillä ne jopa rentoutuivat ja alkoivat syömään ruohoa melkeimpä välittämättä muusta toiminnasta. Karsu jopa uskaltautui kulkemaan niin pelottavien lampaiden ohi Reetan opastuksella!

Loppumatka eteni minun ja Baronin osalta osittain taluttaen, osittain taas ratsastaen, eikä mitään muita säikkymisiä tai ongelmia ilmennyt ollenkaan.

Tallissa annoin Been vähän hengähtää ensin karsinassa, ja sitten lähdimme Reetan kanssa kuvailemaan sen synttärikuvia, joita voitte nähdä edellisessä postauksessa!


Loput kuvat tulee sitten myöhemmin, kun saan ne Reetalta!

2 kommenttia: