maanantai 7. heinäkuuta 2014

93 # Uittoreissu kavereiden kera + kisat 70-80 cm


Vaikka nuo otsikossa mainitut 70-80 cm estekilpailut olivatkin uittoreissua päivää aijemmin tapahtuneet, kerron kuitenkin ensin siitä todella hauskasta ja melko vauhdikkaastakin uittokerrasta, joka oli siis ensimmäinen kerta, kun saan Been uimaan.


Tänään siis lähdettiin uittamaan Räppiä ja Baronia Erikan ja kuvaaja-Venlan kanssa noin kahdentoista ja yhden välillä. Matka sujui yllättävän hyvin, vaikka ilman satulaa meninkin, jos se nyt siihen mitenkään edes vaikuttaakaan.



 Mutta kuitenkin, käveltiin matkalla tietenkin enimmäkseen, mutta otettiin melko paljon ravipätkiä ja yhtä soratietä ravattiin vähän pidempäänkin, sekä minä laukkasin Baronilla vähän matkaa ravaavan Räpin takana, jolla Erika ei laukannut koko matkana uuden paikan takia.


Perillä oli ensin hiukkasen ongelmia veteen menemisessä, mutta hienosti pikku-Bee sitten johdatti Räpinkin veteen, vaikka hieman avustusta Venlalta tarvikin. Aluksi vain ravailin ja kävelin, vähän laukkailinkin matalassa vedessä, ja pysähdyin välillä vain katselemaan vettä kuopivaa Räppiä, joka näyttikin varsin hauskalta.


Tässä Baroni juuri säikähti jotain, ja alkoi pomppimaan :D

Seuraavaksi haluttiinkin päästä syvemmälle veteen, jopa uimaankin! Onneksi sinne oli tullut uittamaan hevosia joku muukin ratsastaja, ja päästiin hänen ja ratsunsa perässä syvemmälle, vaikka siinä vaiheessa Bee ei kylläkään edes uinut, mutta omat jalkani kylläkin olivat vedessä polviin asti.




Jossain vaiheessa merelle saapui myöskin Elli ja Syppe, jotka olivat päättäneet päivän kuumuuden johdosta lähteä hieman uimaan, ja karistamaan paarmoja itsestään vedessä laukkaamisen ja uittamisen avulla. Syylän perässä oma ratsuni innostui uimaankin, ja jopa neljäkin kertaa kastuin aivan läpimäräksi!




Ja Baronihan olikin oikea vesipeto, vaikkei ensin siltä vaikuttanutkaan, mutta sehän johtui tietysti vain ponin arkajalkaisuudesta!



Loppumatkakin meni hyvin, mutta silloin käveltiin vain enemmän, ja ponit olivat paljon reippaampia, ainakin minun mielestäni. Vasta nyt muutaman viime maasto, -ja uittoreissumme aikana olen huomannut, kuinka paljon todellisuudessa pidänkään maastoilusta!



Tämä kuva taas on ehdottomasti lempparini näistä kaikista!



Kisat menivät sunnuntaina, eli eilen ihan ok, ne olivat siis Takkurannassa, (aivan kotini lähellä) Kellon ratsastuskoulussa, jossa ennen tallin ratsastuskoulutoimintaa vuokrasin pientä Aku-shetlanninponia, joka olikin vuokraponinani noin kuusi vuotta.


Akulla meninkin tallin omistajan suostuteltuna ristikkoluokan, mutta eipä kauheasti edes jännittänyt, kun olen Akulla ennemmin mennyt jopa 60 cm luokankin. Akun ja minun radasta en jaksa mitään enempää kertoa, mutta ihan hyvin meni!


Kenttä oli melko huonossa kunnossa, joten Bee kompastui radalla muistaakseni jopa kolme kertaa, ja niiden takia tuli sitten yksi kielto, ja yksi pudotus, jonka pudotin itse polvellani ponin hypätessä liian reunasta, vaikka oma syyni se kyllä varmasti oli.




Muuten rata meni hienosti, mutta en siis päässyt uusintaan virhepisteiden johdosta. Bee hyppäsi jopa radan kaikkein vaikeimmankin talo-esteen hienosti, kompastumisesta huolimatta! Kisan alkamistakin sai jopa neljä tuntia odotella, ja se oli muutenkin vähän sekavaa...




Kisaradasta ei ole mitään materiaalia minusta ja Baronista, kun videonpätkä oli poistunut vahingossa muistikortiltani, joten laitoin nyt vain pari videosta napattua kuvaa siitä, kun odottelin minun vuoroani!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti