sunnuntai 23. helmikuuta 2014

39 # Kevät tulee...

... ja sen kyllä huomaa!

Tällä ratsastuskerralla Baron oli todella kiva ja lopuksi rentokin, pääsin jopa laukkaamaankin pitkästä aikaa!Nyt kun kevät tulee, lumet tippuu talojen katoilta ja hepat säikkyy sitä, kuten myös Baronikin. Hoitaessakin Baron oli tosi hermona koko ajan ja pyöri.


Kun olin tänään taluttamassa Baronia varustettuna kentälle, se alkoi kyttäilemään jotain ja sitten peruuttelemaan ja kiemurtelemaan. Se peruutti ja vikuroi varmaan 20 minuuttia, ja sitten se riuhtaisi päänsä ylös ja pääsi multa karkuun. Kuitenkin Bee tuli ihan korvat hörössä pienen pukkilaukka-kohtauksen jälkeen luokseni ja jatkoimme matkaa, samasta kohdasta.

Baron ei vieläkään aikonut tulla ja alkoi hyppimään pystyyn ja pomppimaan ihan oudosti, ja pääsi taas kerran karkuun, vaikka komensin sitä vaikka kuinka paljon. Komentaminen ei kuitenkaan auttanut asiaa, pikemminkin se vain pahensi sitä. Sain vasta myöhemmin tietää, että se oli säikkymistä eikä vikuroimista, ja että se johtui lumien tippumisista.

Jossain vaiheessa sain kuitenkin Been talutettua kentälle ja nousin siellä ponin selkään, joka osoittautuikin todella reippaaksi. Menin käyntiä vain hetken, ja sitten aloin ravaamaan. Oli taas tosi kova työ pidätellä. Ravailin aika kauan koko uralla ja keskiympyrällä, ja aloin sitten vasta kunnolla ratsastamaan Baronia pyöreäksi. Menin jossakin vaiheessa harjoitusravissakin kaikkia koulujuttuja + pohkeenväistöjäkin käynnissä.

Kun Bee oli jo vähän (tai vähän enemmänkin) rennompi, aloin tehdä avoja käynnissä -ja ravissakin. Se meni mielestäni tosi hyvin ja Baroni taipui koko ratsastuksen aikana hienosti, menin varmaan lähes tunnin. Otin vielä pari laukkapätkää, joiden seurauksena Baroni lähti tuhatta ja sataa, ja vielä vähän ravia harjoitusravissa + pitkin ohjin myös keventäen ja menin vielä loppukäynnit pari kertaa kentän ympäri.

Tallissa hoidin ponin ihan normaalisti, se oli tosi levoton, niin kuin lähtiessäkin. Se yritti koko ajan karata, eikä väistänyt mua yhtään. Kuivailin Been hikisen kaulan loppuun ja laitoin sille ihan ohuen sadeloimen fleeceloimen päälle, ja vein ponin tarhaan. Kello oli silloin jotain puoli kaksi (?).


Siivoilin vielä jotain ja hain puruja Baronille, sekä sain aikaiseksi siivota Sypenkin karsinan.

Ensi kerralla tulee jotain erikoispostaustakin, ehdottakaa mikä! :)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti