lauantai 22. helmikuuta 2014

38 # Pidätys-ongelmia

Lähdin tänään vähän yli yhdeltä reippain mielin tallille, ainakaan Baron ei enään ontunut. Tallilla tein ihan normaalisti ensin tallihommat; karsinan siivous, vesien laitto, rehut, heinät, ja purut, jonka jälkeen lähdin pyydystämään itseni ja herkun kanssa Baronia tarhasta.
Onnekseni Bee tulikin minua portille vastaan ja sain sen hyvin kiinni + annettua herkun :D.

Tallissa käytin Baronia karsinassa ja otin siellä loimen pois. Sitten laitoin sen käytävälle kiinni ja harjailin sen nopeasti, vain normaalilla harjalla poni läpi. Varustin + loimitin ponin ja suuntasimme kohti kenttää!

Kentällä Baroni oli melko säikky. Alussa se säikähti varmaan neljä kertaa, kun yritin laittaa jalustimia jalkaan sen loimen alle. Menin käyntiä jotain neljä kierrosta aluksi pitkin ohjin, jonka jälkeen aloin taas taivutella ja otin ravipätkiä. Poni ei onneksi ontunut, ja pääsin ravaamaan nyt paljon enemmänkin, otin kuitenkin vähän varovaisemmin kuin normaalisti ratsastaessa.

Ravailin noin kymmenen minuuttia, ja sitten otin käyntitauon. Baroni oli todella virkeänä, kun ei ole päässyt pitkään aikaan kunnolla liikkumaan. Ravasin vielä kävelytauonkin jälkeen aika paljon ja poni alkoi pidentäänkin raviaskeltaan, joka tietenkin oli hyvä juttu. En jaksa nyt kirjoittaa kauhean pitkästi, kun tein vain n. viiden minuutin ravipätkiä ja otin aina käyntitauon.

Mutta kuitenkin, Bee oli tosi kiva ja reipas, vaikka kylläkin kammoksui "pelottavaa päätyä". Kävelin loppukäynnit ja menin ponin kanssa talliin, jossa hoidin sen, loimitin ja vein takaisin tarhaan. Ratsastin tällä kertaa jopa 50 minuuttia!

Mulla oli vielä tylsää lopuksi, niin hain Beelle (+ Ellin orjana Sypelle ja Papillekin) lisää puruja karsinaan, ja kävin ruokkimassa Baronia tarhassa pienellä porkkanan palalla...

Toi harja näyttää tässä ihan kauheelle XD

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti