tiistai 4. helmikuuta 2014

33 # Pulkkailuja!

Toissapäivänä lähdettiin Venlan kanssa yhden pyörän + pulkan kans tallille (matkaa noin 4 km) ja se ei oikein onnistunut, matkassa kesti kaks tuntia :D. Tallilla Elli olikin jo siivonnut Baronin karsinan. Haettiin sitten Venlan kans Baroni heti sisälle ja se oli kiltisti.

Hoidettiin poni karsinassa tosi nopeesti siinä samalla kun se söi ja laitettiin sille viltti päälle ja ulkona pulkka perään jotenki siihen loimivyöhön kiinni. Se pulkka oli niin kaukana että Bee ei oikeastaan yhtään säikkynyt sitä, ja kaiken lisäksi Elli oli sitä yhtenä päivänä vähän totutellut.

Kentällä talutettiin vain Baronia käynnissä ja katottiin miten se reagoi siihen pulkkaan. Ravautettiinkin sitä hieman ja sitten menin pulkan kyytiin. Ensin käyntiä, sitten ravia. Venla oli siellä taluttamassa ponia ja juoksemassa sen kanssa. Vaihdettiin vielä silleen, että Venla meni pulkan kyytiin ja mää talutin ponia. Lopuksi loimivyö alkoi hieman valumaan taaksepäin XD.
Irtojuoksutettiin vielä ponia vähäsen ja irtohypytettiin noin 50 cm esteelle. Sitten lähdettiin talliin.

Tallissa purettiin poni ja rapsuteltiin sitä.
Tästä päivästä ei oo kuvia.

Eilen päästiin Venlan & pulkan kanssa autokyydillä tallille ja tehtiin tallissa ensin normaalisti tallihommat, mutta niissä ei kestänyt kuin ehkä 10-15 minuuttia, kun Baronin karsinakin oli melko siisti. Haettiin siis aika nopeesti poni talliin ja hoidettiin se.

Sitten laitettiin sille satula ja suitset, heijastinratsastusloimen + loimivyön satulan ympärille, siihen aika eteen. Tallin pihassa kiinnitettiin pulkan narut loimivyöhön ja talutettiin poni kentän viereiselle pikkutielle,  jossa ei melkein ikinä kulje autoja. Mää menin ensin ponin selkään ja Venla meni pulkan kyytiin. Aluksi oli vähän ongelmia, mutta kyllä se siitä alkoi sujumaankin!

Mentiin ensin käyntiä, ja sitten vähän raviakin. Vaihdettiin sitten Venla ratsastamaan ja minä pulkkaan istumaan. Näinkin päin käveltiin ja ravailtiin. Baron oli ihan innoissaan! :3
Päätettiin sitten laukatakkin, aluksi niin päin, että minä ratsastin. Baron oli tosi reipas ja pukitteli aika paljonkin ilopukkeja ja sellaisia pukkisarjoja, joissa pukit taihtoivat jo nousta aika suuriksi! Baron oli tosi kiva!

Aateltiin mennä vielä pellolle pulkan kans. Siinä oli aika hankalaa kun oli niin paljon lunta, mutta ravattiin ja laukattiinkin vähäsen.
Jätettiin sitten pulkka pois ja kävin vähän ravaamassa ja laukkaamassa pellolla. Bee kuumu vähäsen ja oli innoissaan, kun ei ollut päässyt pitkään aikaan laukkaamaan kunnolla.

Venlakin teki saman ja taluteltiin vielä ponia + kävin selässä lopussakin hieman. Vietiin vähän ajan päästä Baroni talliin ja hoidettiin se aika nopeasti. Ratsastettiin ehkä noin tunnin ?

Venla sai nyt jotain videota otettua siitä laukkaamisesta ja pukeista.

http://www.youtube.com/watch?v=arag3HuLu4w

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti