tiistai 28. tammikuuta 2014

30 # Vaaleansininen poni ;)

Anna tuli tänään mun kanssa Baronilla, ja odottelin tallin pihassa vähän aikaa Annaa ja rapsuttelin tarhassa Baroniakin. Alkoi kuitenkin tulla kylmä, ja painuin sisälle talliin lämmittelemään. Aloitin myöskin karsinan siivouksen.

Olin siivonnut jo karsinaa jonkun aikaa, kun Anna vihdoin saapui. Siivosimme karsinan loppuun ja haimme sitten ponin sisälle ja laitoimme myöskin heinät Baronin karsinaan, ja poni alkoi heti niitä pureskelemaan. Harjailtiin poni aika nopsasti ja sitten laitettiin se käytävälle.
Käytävällä ajattelimme laittaa Beelle kaikkea vaaleansinistä ja turkoosia päälle, joten ensin laitettiin sille vaaleansiniset pintelit, ja sitten vaaleansinisen fleeceloimenkin. Sen jälkeen Anna laittoi vielä ponille suitset, hänen tuomiensa turkoosejen suitsien pehmusteiden kera, jotka olivat niskahihnassa ja turparemmissä.

Kun poni oli valmis, otettiin vielä mukaamme toinenkin fleeceloimi, tummansininen kaulakappaleellinen siis. Ulkona nakattiin se Baronin päälle ja ratsastin Baronilla kentälle, jossa otettiin se toinen loimi pois, jätettiin siis se vaaleansininen. Kävelin kentällä Baronilla jonkun aikaa, ja sitten aloin ravaamaan. Ravasin aluksi pitkin ohjin, ja sitten otin ne tuntumallekin.
Anna laittoi sitten innarivälillä neljä puomia toiselle pitkälle sivulle, ja tulin niitäkin sitten kaikissa askel-lajeissa. Menin myöskin kaheksikkoa ravissa ja laukassakin, ja vaihdoin muutenkin vain laukkaa.

Baron oli tosi kuumuva, vaikka oli vain puomeja. Se myöskin pomppi vähäsen välillä. Ratsastelin vielä jonkun aikaa, ravailin ja tein muuta, jonka jälkeen päästinkin jo Annan ponin selkään. Hän meni aluksi vähän käyntiä ja ravia, ja sitten meni puomeja ja laukkasikin. Baron oli tosi virkeänä! Anna teki myöskin pari laukanvaihtoa, ja meni ravia.

Aateltiin päästää vielä Bee vapaaksi vähäksi ajaksi ja irtojuoksutettiinkin sitä vähän aikaa, ehkä noin 10 minuuttia. Aluksi se vain yritti koko ajan mennä portille, mutta häädettiin se aina pois siitä ja sitten se alkoi aina pukittelemaan ja laukkailemaankin kunnolla. Villi poni!

Keräiltiin vielä puomit ja annettiin Baronin vähän aikaa vielä levähtää, ja sitten laitettiin se toinenkin loimi ponin selkään ja lähdettiin sitten kentältä, Anna talutti Been talliin.

Tallissa purettiin ihan normaalisti poni ja tehtiin vielä siellä jotain, plus laitettiin veet ja ruuat. Jätettiin Beelle vaan se tummansininen fleeceloimi, ja sitten annettiin ponille ruuat, ja lähdettiin.










Sori kännykkälaadut ja huono postaus, mutta iha sama! :D



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti