torstai 2. tammikuuta 2014

22 # Haaste

"Tämä haaste on tarkoitettu niille jotka omistavat hevosen/hevosia. Tarkoitus olisi myös, että kysymyksiin vastattaisiin vähän laajemmin kuin yhdellä sanalla. Haasta vähintään kolme blogia, ei takaisin haastamista. Sinun pitää kertoa blogissasi kenet olet haastanut." 

Haastan;
- Erikan
Ja muutkin saa tehdä tän! :)

Kerro hevosestasi: rotu, taso ja hieman luonnetta
Baron on 11-vuotias newforestinponi-ruuna, säkäkorkeudeltaan 143 cm. Poni on _todella_ itsepäinen eikä se kauheen helposti kyllä anna periksi :D Mutta viisas se on ;). Se tykkää heitellä tavaroita ja syödä/maistella kaikki asiat mitkä sen turvan eteen tuodaan ( saattaa olla että siinä on jotain ruokaa ;) ). Vähän äkäinen aina hoitaessa + tarhasta hakiessa tulee joskus kiltisti, korvat hörössä vastaan, mutta toisinaan yrittää hyökkiä päälle... Ratsastaessa Baron on melko kiltti, mutta se siis on itsepäinen, ja saattaa jumitella ja rikkoa aitoja :D. Se on yleensä aina reipas, eikä pukittele tai hypi pystyyn, mutta joskus ilman satulaa se saattaa vähän vetää päätä alas ja pomppia. Joskus vähän vino ja sellanen ärsyttävä koulussa. Esteillä poni on ihan liekeissä! (--; Se siis kuumuu aika paljonkin, mutta se ei melkeimpä ikinä kieltele. Baroni saattaa hypätä tosi kaukaa, tai sitten tosi läheltä, joten kuskin pitää itse päättää hyppykohta. B ei suutu, jos vahingossa jää suuhun kiinni hypyssä. Tasoltaan poni on HeA, mutta osaa joitain asioita VaB:hen asti, ja ponnua sillä riittää yksittäisenä 120 cm esteille, ja ratana 90-100 cm.


wiuuh jee este!

Hevoset vai ponit? Miksi
Ponit ehdottomasti! Ne on sellasia pieniä ja pippurisia ja muutenkin jotenki sopii mulle. Lisäksi niillä on paljon helpompi ratsastaa ja ne on helpompi hallita ++ ei tipu niin korkealta ;).



Ensimmäinen poni, jolla ratsastit itsenäisesti enemmän?

Shetlanninponi Aku, joka olisi ehkäpä vieläkin vuokraponini, jos en olisi halunnut omaa ponia. Sitä vuokrasin jo vuodesta 2007, ja sillä opin ratsastamaan. Vielä vuosi sitten sitä liikuttelin, aivan mahtava poni! ♥ Tosi pieni ja itsepäinen, osasi kyllä pelleillä.



Kengätön vai kengällinen? Hevosesi kengänkoko?
Kengällinen, sillä ilman kenkiä hevosen/ponin kaviot yleensä halkeilevat ja talvella lipsuu, ja polle liukastelee. En muista Baronin kengänkokoa. 

Klippaus: puolesta vai vastaan? 
Itse ainakin suosittelen klippausta, sillä silloin hevosella ei tule niin helposti hiki ja se on tietysti mukavemman näköinenkin. Lisäksi harjaaminen ja muu putsaaminen onnistuu nopeammin.


Tarhaako hevosesi yksin vai laumassa? Miksi?

Kahden muun hevosen kanssa samassa laumassa. Aluksi Baron oli kyllä yksin, mutta noin seitsemän kuukauden jälkeen laitoimme sen jo vähän tuttujen hevosten kanssa samaan tarhaan.



Ratkaiseeko hevosessa enemmän sen luonne vai ulkonäkö?
No varmaankin se luonne enemmänkin, mutta olisi se kuitenkin kiva jos se olisi hyvän näköinenkin polle. Esim. Baron oli aluksi ihan liian hankala mulle, mutta sen söpö ulkonäkö valtas.

Pahin tippumisesi?
Ehkä se kun olin joskus ponipihalla itsenäisesti ratsastamassa eräällä mustalla Jaska-ponilla, noin 145 cm korkea se oli, ja sitten se ärsyyntyi siitä, kun eräs ratsastaja talutti ratsunsa maneesista pois, ja Jaska teki äkkikäännöksen ja lähti pukkilaukkaa. Tipuin ja sain aivotärähdyksen. Toiseksi pahin ehkä yks Baronilta takapuolelleen tippuminen tai kun tipuin joskus Akulta käteni päälle ja se venähti.



Kuinka monta loimea hevosesi omistaa?
2 fleeceloimea (vaaleanvioletti & tummansininen, joka on myöskin kaulakappaleellinen), 1 villaloimi (tummansininen), 1 fleeceviltti (puna-valkoinen), 2 toppaloimea (turkoosi & tummanvihreä), 2 sadeloimea (beige & sini-vihreä), 1 markiisiloimi (tummansininen), + 1 ruudullinen tallitoppaloimi. Eli siis yhteensä 10 loimea.



Kuinka usein hevosesi liikkuvat?
Melkein joka päivä, yleensä viikossa on yksi tai kaksi vapaapäivää. Itse ratsastelen Baronilla viikossa noin 5 kertaa, sillä osan menee vuokraaja tai joku muu. Niihin liikutuspäiviin (5-6pv/vko) kuuluu 1-2 estepäivää, 0-1 maastopäivää ja joskus jotain puomeja ja pelleilyjä/ilman satulaa juttuja, ja loput onkin sitten koulua 20-60 min.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti