maanantai 27. tammikuuta 2014

27 # Poni melkeen terve! ♥

Kuten otsikosta huomaakin, Baron on jo melkein terve poni. Vähän sillä on vielä selkäkipuja, mutta sille tulee vielä tällä viikolla hieroja, jospa sitten pääsisi ratsastelemaan ihan normaalisti. Tähän postaukseen ei tule muita, kuin vain kännykkäkuvia ja videoita, koska kameraa en jaksanut raahata tuonne kylmään ilmaan. En nyt jaksa kirjoittaa, mitä oon tehny muutaku vaan torstaista ja lauantaista, kun vain eilisestä tulee pari kuvaa.

Älkää järkyttykö, yritin leikata Baronille pystyharjaa, mutta kuten kuvistakin näkee, se ei mennyt kauhean hyvin!!

Menin siis lauantaina Venlan kanssa. Ensin ihan normaalisti siivoiltiin karsina ja tehtiin muutkin tallihommat (vedet, ruuat, heinät, purut). Sitten haettiin Bee sisälle, se tuli kiltisti vastaan jopa ilman herkkuakin! Hoidettiin se nopeasti, se ei onneksi ollut kovin likainen. Laitettiin sille vielä suojat, satula ja suitset, sekä uusi heijastin-ratsastusloimi, jonka jälkeen suuntasimme kohti kenttää.

Kentällä nousin Baronin selkään. Ajattelin vähän hypätä jotain pientä, kun B on jo niin paljon parantunut. Lämmittelin Baronin ihan normaalisti, ja taivuttelinkin sitä aika paljon. Aloin sitten tulla noin 20-30 cm pikkupystyä, ensin menin ravissa, ja katsoin miten Bee reagoi, ja onkohan sillä vielä selkä kipeä. Onneksi sillä ei enään ollut, pikemminkin poni vain oli innoissaan, kun vihdoin viimein pääsikin vähän pomppimaan. Tulin vielä laukassakin molempiin suuntiin, ja tulin myöskin noin 40cm korkeana, ja ristikonpuolikkaanakin. En hypännyt kuin varmaankin noin 15 minuuttia, ja sen jälkeen tein vielä jotain ja päästin Venlan Been selkään.

Venla käveli Baronilla hieman, ja sillä aikaa otin esteen pois. Sitten käskin heidän ravata, Baron oli reippaana. Pidin Venlalle hetken aikaa pientä tuntia. Ensin pistin Venlan menemään Baronilla pidennettyä ravia kokorataleikkaalla. Se meni hyvin, aluksi Venla meni harjoitusravissa, ja se sujui todella hienosti! Sitten vielä kevyessä ravissa, Baron yritti pari kertaa ottaa laukalle, mutta hyvinhän se meni.

Lopputehtävänä oli vielä "kaheksikko" laukassa, mukaanlukien siinä oli myöskin laukanvaihdot. Eka vaihto sujui todella hienosti, toinenkin meni ihan hyvin. Jossain välissä Baron säikähti jotain pari kertaa, ja lähti laukkaamaan lujaa, toisella kerralla jopa teki yhden pukinkin :D. Venla meni vielä loppuravit ja käynnit, ja sen jälkeen lähdettiin talliin.

Tallissa purettiin Baron ihan normaalisti ja laitettiin sille eri loimi. Jätettiin poni sisälle, kun kello olikin jo sen verran paljon. Tehtiin tallissa vielä jotain, ja lähdettiin sitten.

Torstaina (25.1) menin Baronilla koulua ilman satulaa, Venla oli mukana.

Tehtiin taas tallilla normaalit hommat ja sitten haettiin poni ja laitettiin se käytävälle kiinni. Vuorossa oli nimittäin harjan leikkaus, ja oli tarkoitus leikata Baronille pystyharja, mutta se ei ollutkaan niin helppoa XD ! Harjailtiin ensin poni puhtaaksi, ja harjakin moneen kertaan eri harjoilla. Leikkailin sitä melko lyhyeksi, että se pysyisi pystyssä, mutta eipä pysynyt siltikään. Se harja oli ollut niin kauan taivutettuna siihen toiseen suuntaan, että pystyharjankin yläosa taipui ja meni ihan mutkalle, eikä harja sen takia pysynytkään pystyssä.

Elli tuli sitten vähän tasoittelemaan sitä ja auttamaan meitä, parempi siitä sitten ainakin tuli. Ahkeralla harjauksella saankin siitä varmaan vähän paremman!

Sitten varustettiin poni suojilla, suitsilla ja loimella, sekä lähdettiin kentälle. Menin aluksi pellolla vähän aikaa käyntiä ja ravia, siellä Baron oli mukavan rento ja muutenkin se tuntui kivalta. Tein siinä vain jotain ja sitten siirryttiin kentälle.

Kentälläkin Bee oli mukava ja taipuikin melko hyvin. Ravailin aika paljon, jonka jälkeen laukkasinkin ja menin vastalaukkaa. Baron ei aluksi oikein suostunut nostamaan vastalaukkaa muutakun toisesta suunnasta, mutta kovalla työllä se nousi toisessakin suunnassa.
Menin vähän aikaa vielä pohkeenväistöjä, jonka jälkeen saatiin Ellin kanssa idea irtojuoksuttaa vähäsen Baronia ja Syppeä.

Ei ajateltu kauhean kauaa niitä irtojuoksuttaa, kun Venlallakin alkoi olla jo vähän kylmä. Tein ensin Baronin kanssa jotain seurausjuttuja, ja hyvin poni minua seurasikin, juostiinkin vähäsen. Otin ponilta loimen pois ja Elli päästi Sypenkin irti. Ne seisoivat vähän aikaa vain paikoillaan, mutta kyllä ne sitten alkoivat laukata ja ravatakin. Lisäksi Syppe ja Baron piehtaroivat kumpikin tosi kauan.

Sitten hepat alkoivat ottaa "laukkakilpailuja" pitkällä sivuilla, ja muutenkin kauheita pukki-kiitolaukka-spurtteja. Lisäksi Syppe vähän pönttöili portin luona ja hyppäsi pari kertaa pystyynkin. Baron teki myös itsekseen lävistäjällä laukanvaihtoja :D.

Irtojuoksutuksen jälkeen taluttelin vielä Baronia (ja juostiinkin). Sen jälkeen vietiin Ellin ja Venlan kanssa pollet talliin, hoidettiin ne ja tehtiin siellä vielä jotain kivaa. Sitten lähdettiin Venlan kanssa meille.

Elli tasoittaa :D:D 

Lopputulos (y)

Irtojuoksutus-video ^^

Baronilta terkkuja!







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti