lauantai 11. tammikuuta 2014

25 # Irtojuoksutusta

Tänään Reetta tuli taas kanssani puuhailemaan Baronin kanssa, mentiin sinne yhden aikaan. Haimme heti Baronin tarhasta, se tuli kiltisti korvat hörössä ja antoi ihan hyvin laittaa päitsetkin päähän, vähän se kyllä nosteli turpaa ilmaan. Reetta aukaisi portin ja talutin ponin tarhasta ulos ja vein talliin.
Tallissa harjailin ponia vähäsen ja se halusi maistella kaikkia harjausvälineitä :D:D. Bee oli suht. kiltti ja rauhallinen hoitaa, eikä yrittänyt paljon yhtään äksyilläkkään. Suojat jalkaan, loimi selkään, sekä suitset päähän ja kentälle!

Kentällä päästettiin poni irti. Aluksi se ei oikein halunnut liikkua, mutta juoksin sen kans pari kertaa ja sen jälkeen se alko vähän liikkuakkin. Baroni yritti mennä aina portille ja siitä läpi, mutta ei onneksi mennyt. Jossakin vaiheessa se alkoi sitten laukata (ja pukkilaukata) ja pomppia, välillä vähän säikkykin jotain. Se teki jotain ihmeellisiä loikkia ja heitteli päätään.

Bee vielä hölkkäili itsekseen ravia, jonka jälkeen laitoin kypärän päähän ja Reetta autto mut ponin selkään. Se oli jo aika innoissaan, mutta ei onneksi pomppinut, mitä yleensä tekee irtojuoksutuksen jälkeen. Kävelin aika kauan, sitten ravasin ja lopuksi vähän laukkasinkin. Baron oli aluksi aika jäykkä ja katteli kaikkea pää pystyssä. Lopuksi se alko mennä jo vähän paremmin.

Sitten Reetta meni selkään ja se käveli hetken ja alko ravailemaan. Reetta ravaili aika paljon, mutta otti parit laukkapätkätkin ja meni hyvin, ainakin mitä katsoin.
Vietiin poni talliin, otettiin varusteet pois ja laitoin erin loimen niskaan.

Reetta haki sitten Karkin tarhasta, vuoli kaviot ja harjasi sen. Vietiin poni kentälle kaulanarun kera ja Reetta kävi aluksi selässä, mutta todettiin, että kentällä oli liian liukasta niin mentiin pellolle. Kun Reetta oli ratsastanut, pääsinkin itse Koon selkään. Menin käyntiä aika pitkästi, ainakin poni toimi paremmin kuin viime kerralla.

Sitten otin raviakin, Koo liikku melko hyvin, kävelin aina välillä. Jossain vaiheessa tuli sellainen ongelma, että Karkki yritti kävellä sinne tarhalle päin, eikä pysähtynyt tai kääntynyt paljoa ollenkaan. Pari kertaa se silleen teki, mutta Reetta tuli aina häätämään sen pois, jonka jälkeen se loppui melkein kokonaan.

Laukkasin sitten juoksevan Reetan perässä, Karsu oli hieno! Muistaakseni ravailin vielä hieman, ja vietiin poni tarhaan.
Mentiin talliin ja tein jotain Baronin kanssa ja siivosin sen karsinan, Reetta meni auttamaan Elliä Sypen kanssa, joka ei halunnut mennä vinkkaan. Itse jäin talliin, välillä kyllä kävin ulkonakin katsomassa, miten niillä menee, ja Ellikin tuli aina välillä talliin lämmittelemään.

Siivosin ajan kuluksi Sypenkin karsinan ja olin siellä vielä tosi kauan, viiteen asti, tein vain jotain siellä tallissa. Sitten viideltä äiti tuli hakemaan mua.

Lähes kaikki kuvat © Reetta!








muulii ♥ XD
































Ei kommentteja:

Lähetä kommentti