maanantai 27. tammikuuta 2014

29 # Ellin koulutunnilla!

Tänään ajattelin mennä vain ihan rennosti ilman satulaa, mutta Elli lupautuikin pitämään mulle koulutuntia. Tallihommissa ei kestänyt pitkään, joten hain melko pian Baronin sisälle talliin ja aloin hoitaa sitä. Siitä sen pystyharjasta tuli nyt hienompi, kun Elli sitä vähän taas paranteli.
Laitoin Beelle varusteet käytävällä ja se oli tosi kiltisti! Elli kylläkin laittoi suitset sillä aikaa, kun minä säätelin jalustimia.

Kentällä menin pitkät alkulämmittelyt molempiin suuntiin, aluksi vain ihan pitkin ohjin, mutta sitten aloin jo vähän kokoamaan Baronia. Tein paljon voltteja ravissa. Sitten nostin Ellin pyynnöstä laukan ja laukkailin koko uraa niin, että pitkillä sivuilla pidennän askelta, ja lyhyillä kokoan Baronia lyhyemmäksi, ja sitten vielä toisen pitkän sivun keskellä tein laukassa myöskin ympyrän.

Tein sitä tehtävää hetken, ja sitten Elli neuvoi uuden. "Rajasimme" noin puolet kentästä ja menin ravissa sitä. Aloin tehdä pitkillä sivuilla joka kirjaimen kohdalla ravista pysähdyksen, joka onnistuikin yllättävän hyvin. Lisäksi toisella lyhyellä sivulla tein aina pääty-ympyrän.Vaihdoin aina välillä suuntaakin.

Sen jälkeen sainkin taas vähän laukata samalla alueella. Samassa kohtaa taas pääty-ympyrä, ja pitkillä sivuilla toisen kirjaimen kohdalla siirtymä raviin, ja seuraavasta takaisin laukkaan.
Menin vielä laukanvaihtoja ilman jalustimia ja vähäsen käyntiä.

Lopuksi saimme Baronin kanssa palkkioksi vielä hypätä pari kertaa molemmista suunnista pienen esteen! Aluksi menin ristikkona, ja ne alkuhypyt menivät melko lailla pieleen. Sitten se alkoikin jo sujua vähän paremmin, varsinkin sitten, kun nostettiin este noin 60cm pystyksi. Bee oli tosi innoissaan, mutta siltikin melko rauhallisella tuulella!

Hölkkäiltiin löysillä ohjilla vielä loppuravit ja käveltiin pitkin ohjin loppukäynnit molempiin suuntiin, jonka jälkeen veimme Ellin kanssa ponin talliin ja hoidin sen Ellin lähtiessä kotiin.

Olin tallilla vielä jonkun aikaa ja hoitelin ponia.

Laitan vielä jotkut vanhat kuvat, joille ei ole ollut vielä käyttöä!

no ok tää ei oo vanha :D:D

oih, ikävöin tota harjaa ! :'(





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti