lauantai 4. tammikuuta 2014

23 # Estetunti

En nyt oikein jaksais kirjottaa, niin tästä tulee nyt varmaan tosi tylsä postaus :D.

Torstaina Reetta tuli auttamaan mua vähän Baronin kans, kun poni on nyt vähän yritellyt hyökkiä päälle tarhasta hakiessa. Tallille tultuani huomasin Reetan jo saapuneen, tein äkkiä tallihommat ja lähdettiin sitten hakemaan Baronia tarhasta.

Bee taas vähän luimisteli ja irvisteli, mitä nyt aina sattuu tekemäänkin. Alettiin tekemään silleen, että kierreltiin siellä tarhassa, eikä edes menty oikeastaan Baronin lähelle, eikä välitetty siittä. Poni oli aika ihmeissään, ja tuli sitten meidän luokse, kylläkin korvat luimussa ja ilkeästi, joten häädettiin se pois, ettei se muutenkaan hyökkisi. Jatkettiin taas kiertelemistä, ja välillä se tuli samanlain kuin äskönkin, häädettiin se taas pois. Kun se alkoi tulla korvat hörössä, annoin sille aina porkkananpalasen, ja jatkettiin taas tarhassa kävelemistä. Tehtiin pari kertaa samanlain, ja Baron tuli lopuksi aina korvat hörössä, jossain vaiheessa laitettiin sille taas päitset päähän ja riimunnaru selän päälle, jatkettiin taas, ja sitten kun se taas tuli, annettiin herkku ja vietiin pois tarhasta.

Taluteltiin sitä vähän aikaa tallin pihassa, ja tehtiin pysähdyksiä ja kaikkea sellaista, jonka jälkeen talutin Been talliin.
Tallissa sitten puuhailtiin jotain, harjailin ponin ja keksittiin jotain hauskaa tekemistä. Napattiin pallo mukaan, ajateltiin kokeilla kentällä, mitä Baroni sanoo jalkapallon pelaamisesta!

Kentällä päästin ponin irti ja se oli vähän kummissaan. Pökättiin pallo eteen, ja Baron alkoi haistella sitä ja jossain vaiheessa vähän etukoivella se sitä potkaisikin, ja pian se alkoi myöskin tajuta koko jutun idean.

Tehtiin kentällä vielä jotain, ja vietiin sitten poni talliin. Jätin sen talliin.

Seuraavaksi ratsukseni osuikin Reetan poni Karkki. Reetta harjaili sitä tallissa ja pujotti sitten kaulanarun sen kaulaan, ja lähdettiin kentälle.

Reetta punttas mut Karkin selkään ja aloin kävellä sillä keskiympyrällä, joka ei kylläkään oikein onnistunut, poni ei nimittäin kuunnellut mua ollenkaan! :Dd

Sitten kun Reetta juoksi Koon edessä, poni huomattavasti reipastus, ja pääsin vähän laukkaamaankin. Sekä keulimaan!

Kierrettiin Koon laitumelle pellon kautta, johon Reetta poninsa jättikin. Me mentiin sitten talliin, johon Elli olikin tullut. Juteltiin jotain, ja sitten mua tultiin hakemaan.


Perjantaina Jasmin tuli mun kans ratsastamaan Baronilla. Tehtiin aluksi tallihommat, ja sitten lähdettiin hakemaan ponia, joka onnistuikin melko hyvin, Reetan opetuksien avulla. Tallissa hoidettiin poni nopeasti, ajateltiin mennä ilman satulaa.

Kentällä irtojuoksutettiin ensin Baronia, ja juoksin siellä sen kans yms. Jasmin meni sitten selkään ja se meni hetken käyntiä, ennen kuin alkoi ravailemaan. Pistin kentän toisen pitkän sivun viereen pujottelukartioita, sekä pari puomiakin, jota Jasmin ja Baron sitten tulivatkin. Laukkaa Baron ei jostain syystä suostunut oikein nostamaan.

Käväisin vielä hetken Been selässä, laukkailin hieman ja menin loppuravit ja käynnit, ponilla oli tosi paljon virtaa, pomppikin hieman! Lopuksi vielä irtojuoksutettiin ponia vähän aikaa, kun sillä niin paljon energiaa tuntui olevan.

Lauantaina (tänään) lähdettiin taas Ellin & Sypen kanssa maneesille, Hanna tulisi pitämään mulle estetuntia. Ratsastettiin maaston kautta, aika vaihdikas lenkki olikin. Ravailtiin melkein koko matka, ja laukattiinkin yksi pätkä.

Kun olimme maneesilla, Hanna olikin jo tullut sinne. Otettiin poneilta loimet pois ja aloin ravaamaan, Hannan neuvoin tein pysähdyksiä, ympyröitä ja raviaskelten lyhennystä, molempiin suuntiin. Sitten laukkailin vähän ympyrällä, ja aloin tulla ristikkoja.

En tiiä mikä hepuli Baronille tuli, kun menin sen ekan esteen. Se alkoi pomppimaan paikoillaan ja sitten yhtäkkiä lähti äkkiä esteelle päin, hyppy meni vähän pieleen :D. Koitin uudestaan, ja meni paremmin. Aluksi menin kahden ristikon sellaista "vinosarjaa", ja vielä rataakin, jossa oli mukana myöskin yksi pysty. Baron oli tosi kuumuva, mutta muuten kyllä meni mielestäni tosi hyvin! :) Korkeintaan hyppäsin 60-70 cm.

Lopuksi hyppäsin vielä innarisarjaa, jonka jälkeen loimitimme Ellin kanssa ponit ja lähdimme maaston kautta kävelemään tallille.

Tallilla hoidettiin Baron ja Syppe, ja loimitettiin ne uudestaan, edelliset loimet nimittäin olivat vähän märkiä, ponien hiestä johtuen. Laitoin Baronille kylmät jalkoihin, ja tehtiin kaikkea Ellin kanssa tallissa.

Illemmalla ratsastin vielä Ellin kanssa Papin, mentiin aluksi tandemilla, mutta ratsastin vielä itsekin ilman satulaa, ja Ellikin meni vielä, se teki laukanvaihtoja, Papi oli innoissaan.

Pahoittelen pitkää, epäselvää tekstiä, eikä ole kuviakaan!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti