sunnuntai 25. tammikuuta 2015

110 # Energian purkamista maneesilla


Käytiin tänään Ellin kanssa maneesilla ratsastaen ja aikaa meni joku viisi tuntia, jos siis tallihommat ja kaikki muut turhat sekaiset tekemiset siihen lasketaan. Olin tallilla joskus aamulla yhdeltätoista tai vähän yli, ja satulaan päästiin kahdentoista aikoihin. Käveltiin, ravailtiin ja laukkailtiinkin matkalla ja ajoissa ehdittiin perille!




Burtsa meni ihan kohtalaisen hyvin koko matkan, vaikka (hui kamala) ne kaikki lumikolat ja pressut olivatkin pelottavia ponin mielestä.

 Maneesissa tehtiin pieni esterata kolmen esteen jumppasarjasta, päädyn kavaljetista, porttiesteestä ja okserista, jotka olivat molemmat ns. lävistäjällä mutta tavallaan vain eri suunnista. Baroni oli pitkästä aikaa tosi kiva ratsastaa. Se ei vain taipunut oikein vasempaan suuntaan ja sen takia jumitteli pari kertaa, kun piti kääntyä pääty-ympyrän kavaljetille. Niin Syylällä kuin Burtsallakin oli loppua kunto jo ennen hyppäämistä vauhdikkaan maastoreitin takia, mutta hyvin ne molemmat siltikin hyppäsivät kun päästiin vauhtiin!

Tällainen rata siis. Vasemmalla (täältä katsottuna) olevassa sarjassa on oikeasti vielä yksi este, mutta sitä ei tuossa näy.




Korkeimmillaan hypättiin siinä sarjalla Burtsan kanssa jotain 90 cm, mutta portti ja okseri olivat vain noin 80 cm korkeita. Elli kyllä hyppäsi sitten lopuksi vähän korkeampana. Baronilla ei oltu hypätty pitkään aikaan ja sen takia päätin ottaa vähän rauhallisemmin, eikä aikakaan varmaan olisi riittänyt.

Nappasin yhden kuvan vielä videoltakin




Matkan takaisin tallille ratsastin kokonaan Syylällä ja se oli aivan ihana. Laukattiin yksi pätkä, mutta muuten mentiin ravia tai käyntiä, enimmäkseen kylläkin käyntiä kun ponit olivat ihan väsyneitä.

Meillä taisi sekoittua ponit?

Märkä Burtsa

Poni etsii herkkuja jotka olin kätkenyt jonnekin tuonne...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti