lauantai 18. heinäkuuta 2015

119 # yli kuukauden takainen valmennus

Tuossa Iltaratsastuksella-postauksessa lupailin kolme kuvallista postausta lähes peräkkäin, mutta kuinkas siinä sitten kävikään kun blogi unohtui päästäni hetkeksi aikaa ja postauksia ei ole tullut yli kuukauteen! Noh, kuitenkin. nyt kerron lähes kahden kuukauden takaisesta kouluvalmennuksesta, jonka piti minulle ja Baronille Anna Kilpeläinen. Meitä kuvaamassa oli kaverini Milja.

Keskityimme tällä kertaa ponin rentouteen. Teimme melko yksinkertaisia harjoituksia jotta poni laskisi päätään hieman alas päin ja astuisi alleen. Aina piti olla ensin lyhyet ohjat, sitten "ajaa" ponia vähän eteenpäin, jolloin se aina laski päätään alemmas. Joka kerralla kun Burtsa laski päätään edes hitusenkaan verran alas päin, sille annettiin hieman enemmän ohjaa kiitoksen kera. Tätä tehtiin vain lähes koko kenttää ympäri, pikkuhiljaa joka askellajissa.

Valmennuksen loppupuolella tehtiin vieläkin samaa tehtävää, vähän tosin muunnettuna; nyt nimittäin ei annettukaan niin paljoa ohjaa, vaan vähän myödättiin ja kehuttiin ponia. Tarkoitus oli siis se, että Baronin piti pyrkiä itse alemmas, muttei kuitenkaan niin että se repisi itselleen lisää ohjaa. Harjoittelimme myös myötäämistä käynnissä ja laukassa, ravissahan sitä ei oikeastaan tarvitse tehdä sillä ponin pää pysyy lähes paikallaan ravia mentäessä. Näitä harjoittelimme lopussa pääty-ympyrälläkin. Ympyrällä harjoitellessa Burtsa kulki oikein hyvin ja rentona. Poni muutenkin oppi harjoituksen tarkoituksen nopeasti ja valmentaja kehui meitä molempia runsaasti!

Kun valmennus oli saatu jo päätökseensä, otimme ponilta satulan ja suojat pois ja siirryimme kukkien täyttämän pellon keskelle kuvia ottamaan!


































Tää kuva on kyllä ehdottomasti yksi mun lemppareista!





Valitettavasti noissa kuvissa ei oikein näi Burtsan lopullista rentoutta, mutta eipä voi mitään :D.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti